Pages

Thursday, April 14, 2011

" DIY Pelamin Mini + Handbouquet Saye "

Okey semua..hari ni kite mulakan penceritaan kita dalam blog
dengan bacaan Bismillah ye .. aminnnn~~

Seperti yang di janjikan (walaupun agak lama ye..hihi..maapppppppp!!),
hari ni saye nak hupdate pelamin mini?? *kire pelamin jugak! Tak kira!*
berserta dengan handbouquet jugak. Dua-dua ni saye DIY sendiri ye.
Walaupun simple tapi saye puas hati..hihihi..

Dan saye ada OFFER untuk semua bakal-bakal tunang orang
ataupun bakal-bakal pengantin yang ingin menyewa bantal duduk,
pormander ball dan lain-lain lagi sepertimana yang saye gunakan,
jangan malu-malu untuk tanya dan email saye tau,
nanti saye akan bagi price nye ye..
jangan risauu..tak mahal..murah aje..   ^_^

 Ni la bantal duduk yang saye maksudkan. Cantik kan!
Colour : Putih
Diameter : 37 Inci
Yang kat keliling bantal tu adalah potpourri color pink cantik!
Kalau nak sewa bantal tu dan nak potpourri tu skali,
just inform saye tau..
saye tak amik sewa pon untuk potpourri tu.. ^_^

 Yang ni full view Pelamin Mini saye..
Simple kan ?? hehehe..
Ada 2 bijik side lamp (beli kat ikea..hihi)
Ada 6 bijik pormander ball termasuk yang atas side lamp tu (DIY)
Ada 2 gantungan kristal ( beli kat kedai bunga)
Ada 1 bantal duduk. *Takkan dua pulak kannn..hahaha* (beli kat jalan TAR)
Ada potpourri sekeliling bantal duduk saye (yang ni da lupa beli kat mane..hihi)
Ada lapik bulu-bulu kat atas karpet merah
(lapik bulu-bulu beli kat Kamdar, Karpet merah memang da ade kat umah)

 Yang ni pandangan sisi bantal duduk dan lampu..
Silauuuu youuu !!! hihi

 Pemandangan pormander ball dari jarak dekat hehehe
Kalau ada yang berminat nak sewa pormander ball ni pon boleh!
Boleh sewa 6 bijik sekaligus!   ^_^

 Pemandangan sisi backdrop pelamin mini saye!

Yang ni handbouquet saye (DIY jugak! hehe)
Bunga yang saye guna kan untuk handbouquet ni sama macam
bunga untuk hantaran kepada pihak lelaki. Ada lebih-lebih kan,
so saye amik dan buat jadi handbouquet. Jimat kan! hihik

17 comments:

Cik Mira said...

geram la tengok bantal tuh! hehe

✿ jaja ✿ said...

hihi...geram ye..mekacih cik mira sudi tgok blog jaja.. ;)

~ mizzAmy ~ said...

wah.. simple and nice lah ur pelamin. kreatif nih. hehehe...

♥ Kasut Pink ♥ said...

Alamak, cantiknye bantal tu. Mcm nak sewa pulak ...

✿ jaja ✿ said...

Memang cantik dear! bole je kalau nk sewa...bole email kat jajakhalida@yahoo.com..
nnti jaja bg price nye... ;)

nida-razak said...

cantik2..creative....tu bantal duduk ottoman kn...mmg cntik.. =)

✿ jaja ✿ said...

a'ah..bantal ottoman..hihihi... macih nida =)

K.I.N.A said...

hehe..menarik la side lamp tu..ada gambar tanpa bukak lampu die tak?kina nak cari la..;)

✿ jaja ✿ said...

ada kina...nnti jaja snap pic ye... ;)

iamordinarygirl said...

kalau nk sewa bape ea jaja?

✿ jaja ✿ said...

sewa bantal je yeh?? iamordinarygirl tinggal area mane yeh? sbb jaja akan include semua skali ngan charge penghantaran... ;)

nida-razak said...

jaja...cantik pomander ball jaja..jaja wat guna paper ke ribbon?

✿ jaja ✿ said...

mekacih nida... ;)
gune dua2 sekali... :D

nida-razak said...

ooh...cantik la...kemas je jaja wat... =)

iamordinarygirl said...

sy kt jelebu n9..if sume skali bpe ea?

✿ jaja ✿ said...

hehe..macih nida... =)

iamordinarygirl : jelebu yeh..hehe..nengok jaja da jadik kompius nk letak bape..huhuhu...
jaja kire dlm rm300 termasuk charge penghantaran ;)

~Si Pemanis HeartY~ said...

akak, klu nak sewa bantal tu brpe ye? n sy duduk area sg buloh. email sy kt bazliah8489@gmail.com