Pages

Thursday, April 28, 2011

" Kejadian Ngeri "

Ada satu kejadian yang mengerikan dah terjadi !!
Alamak !!!!! apa benda yang mengerikan sangat tu..hihihihi  ^_^
Okey-okey..semua kene serius tauu..
Kejadian ni berlaku pada semalam iaitu pada 27 April 2011.
Masa tu lebih kurang pukul 10.30 pagi.
Saye sedang berada di depan Cik Dellwati.
Upssss...lupa pulak nak memperkenalkan siapa dia Cik Dellwati tu..hihik
 
Cik Dellwati tu adalah lappy saye ni..hihi...
Name Dellwati tu diberikan oleh saye bersempena dengan
brand lappy saye ni la kan..DELL..hihik
Disebabkan dia berwarna pink, itu menunjukkan lappy saye
adalah sebuah perempuan..
bukan seorang sebab lappy bukan orang kan..
jadi nye kite panggil die sebuah perempuan..ngehhh ^_^
 
 
Ohh..iklan da terlebih panjang pulak..
kite kembali kepada cerita kejadian yang mengerikan tadi ye..
Yeeee..kejadian ni memang mengerikan..*saje nak bagi suspen lagi..hihi*
 
 
Sedang saye asyik berchatting dan bermain Facebook,
saye toleh kebelakang saye..
Jeng jeng jengg...
 
 
Jeng jeng jeng jengg...
 
 
Jeng jeng jeng jeng jengg lagiiiiii...
 
 
Tak boleh nak di bayangkan macam mana perasaan saye ketika itu.
Terus saye menoleh ke Cik Dellwati semula dan bercerita
tentang kejadian yang mengerikan tersebut kepada
kawan baik saye Cik Ninie Suzaini.
Beliau pun turut mengalami perasaan yang sama macam saya jugak.
Abis bercerita kepada kawan baik saye, saye toleh lagi kebelakang.
 
 
Yeeee!!!
Kejadian ngeri tersebut masih lagi tidak berganjak dari tempatnya.
Lalu saye terus je bangun dari tempat saye duduk,
dan masuk ke bilik untuk mengambil kamera saye..
Silap-silap..bukan kamera saye ye..maap..maap..
Kamera tu kamera abah saye..hihihihi  ^_^
 
 
Sesudah mengambil kamera tersebut,
saye terus ke tempat kejadian ngeri tersebut lalu mengambil
gambar kejadian tersebut.
 
 
Jom kite tengok gambar kejadian tersebut.
Kengkawan pejam mata ye kalau rasa tak sanggup nak nengok.
Tapi nengok aje lah.
Jangan risau sebab kejadian tersebut takkan membuatkan
kengkawan semua sakit jantung, diabetes ataupun sakit-sakit lain.
 
 
Mari saksikan kejadian ngeri tersebut.
 
 
Jenggggggggggggg.....



Kikikikikikikikikikiki....kikikikikikikikiki...
Sambung gelak lagi..
kikikikikikikikikiki
kikikikikikikikikikikikikikiki
kikikikikikikikikikikikikikikikikikikiki

^__________^

Tak tahan betul nengok mudak tecik ni tito sambil peluk
tupperware camtu..
*Oh ye, mudak ni adalah anak jiran saye.. Mak saye lah babysitter nye..
Tapi memandangkan saye sekarang ni seronok tanam anggur kat
umah ni, jadinya mak dengan saye sama-sama jadi babysitter..hihi*


Sebelum mudak tecik ni tertidur, dia tengah main susun-susun
sumi @ jelly dua bijik kat dalam tupperware yang besar gabak tu.
Pastu, boleh pulak tengah main-main sambil baring,
terus tertidur peluk tupperware.
Ish ish ish..
Ish ish ish ish ish lagiii..



Wednesday, April 27, 2011

" Contest Sehati CWL & FARA "

Jom join contest lagi !!!!!
hihihihihihihihihihihihihihihihi...
kita semua kene sengih manyak-manyak tau kengkawan..
best nye kalau hari-hari ada contest..
hari-hari ada peluang untuk menang hadiah..hihik  ^_^

Untuk contest kali ni, saye telah di tag oleh Cik Amyra yang kiut sesangat..

Banyak hadiah yang best-best untuk si PEMENANG yang BERTUAH !
Hihi..kalo join contest memang kene bold bab PEMENANG dan BERTUAH tu..
Tujuan wat camtu saje-saje je..
kot-kot lah ade rezeki dan BERTUAH saye ni..hihi..
tapi kalau tak bertuah pun takpe la kan..bukan rezeki untuk kali ni..
tak salah kalau nak mencube nasib..heheh  =D
Okey..tanak tulis bebanyak.
*
*
*
*
TADAAAAAAAAAAAA~~~
Ni dia banner untuk contest yang kali ni..comey kannnnnn!!!



Syarat-syarat nak join contest ni :
1) Follow blog CWL dan FARA
2) Letak Banner cam kat atas tuu tuu...nengok..saye da letakk..hihi ^_^
3) Pastu kene letak gambar diri sendiri..yang ala-ala bajet kiut gituuu..
Ni gambar saye !!!!
Kalau kiut cakap kekuat..Kalau tak, cakap dalam hati je..kuikui  :P
 
 

 
Ada lagi syarat-syarat lain lagi..sila baca di [ sini ] ye.
Baca dari page tuan empunya contest lagi senang kan..hihi
Apa-apa tak tak faham boleh terus je tanya..
Jangan malu-malu ye..Malu bertanye sesat jalan nanti..hihik  ^_^
Kengkawan yang di tag untuk same-same join contest ni :

Mood sekarang :
Tak sabar nak tunggu result...hihihi  ^_^

Ucapan kepada tuan empunya contest :
Mekacih sebab buat contest ni..
Mesti semua orang hepi dapat join contest dengan hadiah yang
lumayan dan cantik-cantik..weeeeeeeeee...   ^_^




Tuesday, April 26, 2011

" Penangkap Gambar"

 Kali ni saye nak cerita pasal team Penangkap Gambar yang telah bertanggungjawab
untuk meng-snap semua gambar saye pada hari kejadian
*maksudnye hari semasa saye telah menjadi tunangan orang dengan rasminye..hihihi*

Team yang dimaksudkan adalah :
*
*
*

jeng jeng jengg....*kasi surprise sikit walaupun ramai yang dah tau...kikikikiki*

TEAM CREATIVEBIRD MARKETING


Saye saje je letak logo yang ni sebab logo ni baru je di tayangkan
kepada umum dan logo ni jugak melambangkan
sayap kanan bagi team CreativeBird ni..  ^_^
Kengkawan boleh tengok hasil kerja team ni kat :

1) entry saye [ sini ] yang lepas *gambar saye je yang kat sini*, atau boleh jugak
2) menjenguk page Facebook diorang [ sini ]ataupun
3) website diorang [ sini ] yang baru saje launching ari tuh.

Antara ahli team diorang ni sebenarnye kengkawan saye jugak.
Kengkawan masa belajar kat UniKL di suatu masa dahulu..hihik..

Selain daripada wedding/engagement photography, team ni jugak menawarkan
banyak lagi service lain. Antaranya :

- Web Design & Development

- Photography & Videography Services
- Wedding Card
- Event Management
- Makeup for event & Wedding
- Designing and printing multi-type media
- Tourism Agent
- Design, Printing and Laws Consultation
- IT Services
- Networking Services
- T-Shirt Sales and Design
- Souvenirs


Kepada sesiapa yang

berminat nak menggunakan khidmat team CreativeBird ni kan,
kamu-kamu boleh lah :

1) Email kat diorang :  enquiry@creativebird09.com
ataupun
2) Tepon atau sms je diorang :
Reefz (0162094560)
Hamzi (0192849567)

Jangan risauuuuu....
Diorang ni sporting abes! Apa-apa tanya je kat diorang okies  ^_^

Sunday, April 24, 2011

" Boleh tak saye nak baju ni ? "

Weeeeeeeeeee...akhirnya dah boleh update !
Walaupun terpaksa menggunakan alternatif lain untuk mengupload
gambar-gambar yang dikehendaki..hehehe

Topik hari ni adalah : " JATUH CINTA !! "

Da lame da asik nengok je baju si Adira ni..
Tak tau lah kenapa saye sukeeeeeeeeee sangat ngan baju yang
Adira pakai masa Anugerah Juara Lagu ke-25 ari tuh !
Dah la Adira tu memang cute..saye nengok macam bebudak je
yang nyanyi kat atas pentas AJL tu...
Macam jatuh cinta pandang pertama..hihihihik ^_^

Baju yang Adira pakai time tuh direka oleh Rizman Ruzaini.
Ohhh Rizman Ruzaini..awak tanak ke bagi baju tu kat saye..
hehehehe.....
Tapi kalau dapat pon belum tentu muat !
hurmmm  T___T

Oleh yang demikian, cuci mata aje lah nengok baju ni sambil
berangan-angan..

Source : [ sini ]

Source : [ sini ]

Source : [ sini ]


Saturday, April 23, 2011

" Menangis Laju-Laju "

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......uwaaaaaaa
huhuhuhu

Tujuan saye menangis adalah :

Saye nak update blog nih!
tapi tak tak tau kenapa tak boleh upload gambar..huhu..
asik cakap "SERVER REJECTED" aje..
ok! fine!

Jom semua.. kite nangis laju-laju..
gegegegegegege   :(



Monday, April 18, 2011

" Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"

Hai semua!
Jom join Lucky Draw ni jom!

Saye dapat tau pasal Lucky Draw ni dari seorang kawan yang jugak
seorang blogger yang rajin memblog walking sane sini Atie Serina,
hihi..macih yanti!
So melalui dia saye buka blog yang sangat sempoi,
yang mana blogger nye sengaja buat Lucky Draw ni sebab dia
akan buat europe trip iaitu ke belanda, austria, germany dan italy.
Best kan !!! jelesnye !!! huhu... 
Dia akan balik semula ke Malaysia pada 21/4/2011.
So tu lah tarikh last untuk Lucky Draw ni ye kengkawan.
Jom cepat-cepat join sebab tak ramai yang akan dapat
cenderamata tu. Cuma 5 orang yang BERTUAH sahaja!

Nampak tak? Siap BOLD lagi kat BERTUAH tuu..hihihi
hope BERTUAH la saye ni kan kan kann  ^_^
tak dapat pegi Europe, dapat cenderamata kira best sangat dah..

So semua orang jangan lengah-lengah lagi..
Jom cepat ambil tindakan !


Klik header kat atas ni untuk ke blog tersebut!
 
Macam mana cara nak join ??
Senang je tu..
Kengkawan ikut je step-step kat bawah ni tau...
 
1. Buat entry bertajuk "Segmen: Europe Lucky Draw by Trigyy"
2. Letak hearder diatas dan linkkan ke entry ni.
3. Review Segmen nie
4. Letak link entry korang di ruangan comment.
5. Done! Mudah kan.

Semoga saye berjaya dan BERTUAH!
Semoga korang pon berjaya jugak!
Weeeeeee~~~~    ^____^




Sunday, April 17, 2011

" DIY Hantaran Untuk Si Dia "

Selamat hari Ahad semua orang!
Hari ni kan, saye rase cam nak hupdate
pasal hantaran pertunangan saye hari tu..
Mula-mula macam nak hupdate pasal baju..tapi pikir-pikir punye pikir
hurmmm..akan datang je la hupdate pasal baju
Sebab gambor full baju takde..kuikuikui..hihik....
Sebenarnye ade, tapi semua gambar ade kat photographer,
So kene la tangkap sendiri kalo nak hupdate cepat-cepat kat sini..
Nanti kalau saye da rajin baru saye snap-snap ye  ^_^

Sebelum saye tunjukkan gambar hantaran saye,
saye nak cakap pasal bantal duduk yang saye nak sewakan tu kan..
Ade yang mintak saye describe lebih details pasal bantal tu
Ni gambar bantal yang saye nak sewakan tu ye..
Amik balik gambar hari tu..hihihihihihi


Okeyssss...meh saye bagitau detailnye ye..

---------------------------------------------------------------------------------
Colour : Putih *Kalo dalam englishnye = White..hihi*
Bentuk bantal : Bulat *Macam dalam gambar di atas*
Diameter bantal tu : 37 inci = 94 cm *lebih kurang aje la ye..hihi*
Material : Polyester
Keadaan bantal : Sangat baik *takde cacat cela yee..*


Bantal ni lembut kat bahagian atas tempat duduk tu..
Bahagian bawah ade bulatan yg keras..
So bantal ni takleh dilipat2 ye..
Rasenye tu je details yang saye bole bagi..Kalau ade kekurangan,
rasa tak cukup, bole terus tanye saye melalui email..
jajakhalida@yahoo.com
---------------------------------------------------------------------------------
 

Sekarang baru boleh cerite pasal hantaran pulak..heheeee..
Hantaran untuk Si Dia *Incik Tunang saye* semuanye di DIY oleh
saye sendiri..Dari pada stand sampai ke ribbon !
* Sanggup buat stand sendiri disebabkan malas nak sewa dulang
kat orang..agak-agak bole letak barang kire okeh la tu kan..*
Isinye saye takde la wat sendiri kan..hihihihihi


Tema hantaran saye ni:
Glasses *Transparent konon-konon..hihi* + Pink + Golden Brown + Off white - Cream


Jom saye cerite sambil kite semua tengok gambar..
layannnnnn...  ^_^

 

1) T-Shirt Putih
*T-shirt ni saye beli kat Jusco Klang -  Brand : O'reef*


 2) Kuih Rangin
*Saye belum penah lagi nengok ade orang lain yang buat kuih
rangin ni untuk hantaran. So saye pon buat la..eh..tapi bukan
saye la buat..tempah kat kawan makcik saye..hihi..
Mula-mula mak nak tolong buatkan, pastu cerita dekat makcik,
makcik cakap kawan die pandai buat dan sedap jugak. Terus mak saye
cakap tempah je lah..senang dan murah jugak!
Harga untuk satu bentuk bunga tu RM 2.80, mak saye order 10
tapi untuk hantaran cuma bagi 4 aje..yang lain ngap ngapppp sendiri hihihi
lagipun kan..kuih ni kan kaler putih-putih brown gitu..
sesuai dengan tema saye.. *  ^_^


 3) Lovely Hard Jelly + Biscuit Famous Amous
*Tak nampak pun biskut Famous Amous kan kan kan..huhu
biskut tu ade kat bawah Lovely Jelly saye tu..
Mula-mula nak letak biscuit tu kat atas,
tapi di sebabkan warna dia brown *tak menarik sgt walaupun rasanye sedap*,
mak dan abah saye pun cakap tak menarik kalau letak kat belah atas,
so Lovely Jelly je letak kat atas..hehe*


 4) Set Johnson Baby
*Haaaaa..penah tak orang buat set Johnson Baby sebagai hantaran??
hihihihi...saye saja nak buat lain dari yang lain sebab tu
saye bagi set ni *padahal da takde idea..kuikui*
Lagipun Incik Tunang saye memang suke lotion-lotion ni..
So pada saye tak salah kan bagi die barangan macam ni??
Bukan baby je boleh pakai tauuu..hihihi*


 5) Coklat Crispy
*Coklat ni di SPONSOR oleh abah saye..hehe..macih abah!*


 6) Buah-buahan + Jelly Laici
*Ada 4 jenis buah yang saye bagi, tapi tak banyak sebab
PakLong saye awal-awal da cakap takyah bagi buah sebab dia nak
bagi buah kat Incik Tunang saye, tapi di sebabkan saye
takde idea nak gantikan buah dengan barang lain, so
saye bagi je buah tapi tak banyak..hehe*


7) Cake Yum (Color: Pink)
* Maapppp...hehehe..gambar bekasnye je yang ada sebab semua
gambar ni saye ambil sebelum hari kejadian, cake pun tak amik lagi! hehe
Kalau nak tengok hantaran full yang da siap ade gambar cake
kene tunggu Photographer bagi gambar..hihik* ^_^


 Di sebabkan gambar hantaran yang saye amik semua nye
tak menampakkan rupa stand yang sepenuhnya, saye pun amik la
gambar stand saje seperti di atas ni..hihi..ok tak kengkawan??


Okehh..yang ni last sekali, hadiah untuk parents dan tok ki dan tok mi
Incik Tunang saye.. Memandang kan mereka datang dari jauh *Terengganu*,
maka nye saya dan Incik Tunang pun berbincang untuk bagi
buah tangan untuk parents masing-masing..
Mak ngan Abah saye pon dapat jugak tauu..hehehe

Thursday, April 14, 2011

" DIY Pelamin Mini + Handbouquet Saye "

Okey semua..hari ni kite mulakan penceritaan kita dalam blog
dengan bacaan Bismillah ye .. aminnnn~~

Seperti yang di janjikan (walaupun agak lama ye..hihi..maapppppppp!!),
hari ni saye nak hupdate pelamin mini?? *kire pelamin jugak! Tak kira!*
berserta dengan handbouquet jugak. Dua-dua ni saye DIY sendiri ye.
Walaupun simple tapi saye puas hati..hihihi..

Dan saye ada OFFER untuk semua bakal-bakal tunang orang
ataupun bakal-bakal pengantin yang ingin menyewa bantal duduk,
pormander ball dan lain-lain lagi sepertimana yang saye gunakan,
jangan malu-malu untuk tanya dan email saye tau,
nanti saye akan bagi price nye ye..
jangan risauu..tak mahal..murah aje..   ^_^

 Ni la bantal duduk yang saye maksudkan. Cantik kan!
Colour : Putih
Diameter : 37 Inci
Yang kat keliling bantal tu adalah potpourri color pink cantik!
Kalau nak sewa bantal tu dan nak potpourri tu skali,
just inform saye tau..
saye tak amik sewa pon untuk potpourri tu.. ^_^

 Yang ni full view Pelamin Mini saye..
Simple kan ?? hehehe..
Ada 2 bijik side lamp (beli kat ikea..hihi)
Ada 6 bijik pormander ball termasuk yang atas side lamp tu (DIY)
Ada 2 gantungan kristal ( beli kat kedai bunga)
Ada 1 bantal duduk. *Takkan dua pulak kannn..hahaha* (beli kat jalan TAR)
Ada potpourri sekeliling bantal duduk saye (yang ni da lupa beli kat mane..hihi)
Ada lapik bulu-bulu kat atas karpet merah
(lapik bulu-bulu beli kat Kamdar, Karpet merah memang da ade kat umah)

 Yang ni pandangan sisi bantal duduk dan lampu..
Silauuuu youuu !!! hihi

 Pemandangan pormander ball dari jarak dekat hehehe
Kalau ada yang berminat nak sewa pormander ball ni pon boleh!
Boleh sewa 6 bijik sekaligus!   ^_^

 Pemandangan sisi backdrop pelamin mini saye!

Yang ni handbouquet saye (DIY jugak! hehe)
Bunga yang saye guna kan untuk handbouquet ni sama macam
bunga untuk hantaran kepada pihak lelaki. Ada lebih-lebih kan,
so saye amik dan buat jadi handbouquet. Jimat kan! hihik

Friday, April 1, 2011

" Hari Saye Menjadi Tunangan Orang : Episode 1 "

Untuk entry kali ni, saye nak cerita tentang hari saye menjadi tunangan orang.
Wahhhhh, macam tak percaye je..
tapi memang kene percaye..hehehe

Kat sini cuma akan tunjukkan sikit sahaja gambar-gambar saye
pada hari tersebut. Tak banyak sangat sebab gambar yang saye nak share kan
kat blog ni semua gambar dari photographer @ kengkawan saye.
Nak harapkan gambar dari camera sendiri.. hurmm~~~
susah susah susahhhh..
sebab takde orang yang nak tolong tangkap kan gambar.
*Ups termelencong pulak..hihihi*

Ok, balik kepada topik asal ye..hihi...
Sebenarnya nak bagitau semua yang ada, seperti hantaran, baju yang
saye pakai pada hari tersebut, pelamin DIY, hand bouquet DIY,
doorgift, suasana majlis, siapa photographer dan banyak lagi tauu..
tapi rasenya bukan untuk entry kali ni.
So, entry kali ni untuk tunjuk gambar-gambar aje..hehehe..

Jom kitaaaa....   hihihihi

 Tadaaaaa... ini saye..

 Yang ni saye dan tukang mekap saye

 Jeng jeng jeng..
Mekacih ________  sudi sarungkan cincin...
*sila isi tempat kosong .. hihi*

 Alamak..nampak mokmok lah saye..hihihi

 Teropong-teropong..yessss..sangat-sangat suka gambar yang ni..

 Saye bersama Incik Ninot, Incik Nanot bersama anak Incik Nanot
iaitu Muhammad Ameer Irham yang sangat tomey wokehhh..
Muah muah Ameer tomey..

Saye bersama Mak dan jugak Abah..
Dalam sibuk-sibuk kene panggil jugak nak tangkap gambar..hehe