Pages

Tuesday, March 23, 2010

" Phewww~~... "



Setelah sekian lame baru la ade sikittttt je
mase nk update blog nih..
huhuhuh...
Sekarang ni saye bersame semue kengkawan saye bebudak BIMD
*stands for
BACHELOR IN INTERACTIVE MULTIMEDIA DESIGN <--- untuk
mereka-mereka yang tak penah dengar la ye..hihikkk*
sedang bertungkus lumus + berusaha + merajinkan +
menyibukkan diri masing-masing untuk menyiapkan
"Final Year Project" kami yang bakal di PRESENT kan
pada awal bulan April nanti..phewwww~~~
rase sangat-sangat STRESS tapi wat-wat taktau je
*yang bermaksud masih lagi nak main-main*
walaupun dah tau mase da makin suntuk..huhuhu..
ok la ye kengkawan semue...jom same-same menuju
ke arah kejayaan..ahahahaksss...POYO's jek...hihi....
daa~~~ 




Tuesday, March 9, 2010

" Dinner bersame Kakti & CikNan "



Fuhhhh...lame da tak update blog saye nih...
rindu pun ade jugak..
tapi disebabkan kesibukan yang melampaui batas..
terpakse lah melupakan hasrat murni nak mengupdate blog ni..
hehehe....
kenyang gilak malam ni sbb baru je balik dri mamam ngan
kengkawan tetasih hati saye iaitu KAKTI & CIKNAN..
Sebelum ni tak penah pon keluar ngan diorang
tanpe tetasih hati saye.. Ni la yang first time..hikhik..
Cite die camni..Tepat kul 8.54 malam tadi tetibe je naik name
CIKNAN kat fon saye yang comel cute miut ni.. <--- ( nak sedap
kan hati je..sebab fon da 3 tahun pakai..huhu..
tapi still sayang tau tau..heeee~~)
saye pon angkat la cam biase..dalam hati agak yang CIKNAN call
nak tanya pasal tetasih hati saye..
tapi dugaan saye meleset..hehehe..

Ini kerana..chewaaahhh...hikhik..rupe-rupenye KAKTI yang call
sebab nak ajak saye gi mamam ngan diorang..
kebetulan diorang datang CHOWKIT nak beli barang kat UO...
pastu nak gi mamam pastu ajak la saye ni gi mamam sekali..heeee~~
Jap jap..nak tanye kat korang...UO tu ape???
cepat-cepat teka....ahaksssss....
ok ok...meh saye bagitau je la ye..sebab mesti ade yang tak tau
ape UO tu kan kan..UO ni tak sefemes superstore yang lain..
Anyway, ni ade sikit info pasal superstore UO..
tetibe je rajin nak wat research..hihik..
Aaa...kat bawah ni logo UO ye kengkawan...



UO <---- dalam bahasa panjang nye ialah UNTUNG ORANGRAMAI..
kat MALAYSIA ni..ade kat 9 tempat jek..
Iaitu di Petaling Street Kuala Lumpur, Chow Kit Kuala Lumpur,
Pantai Hill Park Kuala Lumpur, Galaxy Ampang Kuala Lumpur,
Melawati Kuala Lumpur, Greentown Mall Ipoh, Plaza Angsana
Johor Bahru, Plaza Kotaraya Johor Bahru ngan kat
Pasir Gudang Johor Bahru.
barang-barang nye ok jugak..bak kate CIKNAN ngan KAKTI..
murah la jugak kalau nak dibandingkan ngan superstore yang lain..hehehe..

Ok kite sambung balik pasal mamam tadi tau tau..
Lepas je letak fon,saye pon kelam-kabut la bersiap..maklum la..
KAKTI kate dalam 5 ke 10 minit je diorang akan sampai kat bawah
umah sewe saye nih..kabut-kabut siap..
CIKNAN siap pesan.."TAKYAH LA WANGI-WANGI..AM TAKDE PON.."
hehehehe..tapi saye still gak sembur minyak wangi..
tak kire!!!..ahakssss...
 10 minit kemudian..CIKNAN & KAKTI pon sampai..saye pon turun
ke bawah pastu mereka bawa saye mamam
di SURAYA SEAFOOD, KG BARU..
punye la banyak yang CIKNAN order..
kami mamam sampai kekenyangan..
antara menu yang diorder:
1) Nasi putih
2) Sup tulang
3) Ikan bawal masak pedas
4) Kailan ikan masin
5) Beberapa jenis lauk yang selalu di mamam
bersama bubur..tapi CIKNAN amik lauknye je.. hihi
6) Kerang bakar

tu je rasenye..tapi memang banyak sangat-sangat makanan..
pas dah kenyang..mulut pon jadi berat nak di buke..hihik...
tapi sempat jugak nak bergambar ngan KAKTI..


TADAAAAA...ni la gambar nyeee...
saye nampak sangat tembam..need to diet!!..
jaja FOCUS ON YOUR DIET pleaseeeeeee.... huuhuhu

tapi best sangat-sangat keluar mamam malam ni..
lain kali kite keluar lagi tau KAKTI , CIKNAN tau tau..hihikk..
tetibe wat muke tak malu.. lalala~~
ape-ape pon...mekacih sangat-sangat kat mereka berdue tauu..
erm..ok la ye kengkawan semue..tu je untuk kali ni..
jumpe lagi next posting okeyyyy...
muahhhhhxxxxx...
shayangggg korang semue... 

 

Thursday, March 4, 2010

" Hepi beday to my SIM CARD... "



Tepat kul 10.29 pagi tadi saye menerime mesej dari
MAXIS yang mengatekan saye menerime 25 mesej free sebab beday 
NO. PHONE saye ni...hehehe...
gumbire jugak walaupun sikit je yang di hadiahkan..tapi kan bagus
kalo MAXIS yang saye cintai tu bagi banyak sikit present tahun ni...
ni da beday yang ke 6 tau..hehe...lalala~~
ape-ape pun besyukur je la kan kan dari takde dapat ape-ape..hikhik..
Anyway...hepi beday to my SIM CARD..

semuga berkhidmat lebih lame lagi tau tau.....
saye akan sentiase menjage kamu dengan baik..hikhik
muaahhhhh
saye sayangggggg SIM CARD sayeee...

  

Wednesday, March 3, 2010

" Yummy yummy.. "


Untuk posting kali nih saye nak nunjuk kek yang di buat oleh saye
khas untuk tetasih hati saye..hihikk..
Rasenye setiap kali nak wat kek untuk die mesti  saye akan try
resepi baru..Kali ni name kek yang saye wat ialah
"RICH CHOCOLATE MOIST CAKE"...
hasilnye memang betul-betul moist tau...
dapat pujian lagik dari kengkawan tetasih hati saye..hihihi...
Actually kan, saye @ Jaja  atau pun kalo malu nak panggil name tu
leh gak panggil saye "J-LO"..ahakssss....
ok ok kite sambung balik...heheeeee~~
saye kalo bab-bab macam ni..memang rajin bebenor nak try..
cube kalo suruh wat assignment, memang kene ade yang push...
kalo assignment individu tu lain la..larikkkkkkkk....~~
da last minit baru nak terhegeh-hegeh..hikhik...
Tapi wat kek ni memang besh sangat-sangat...
kite yang tukang wat ni takde la rase nak makan sangat..
tapi time nak wat tu memang sangat-sangat bersemangat..
kekadang tu sanggup keluar jap semata-semata nak beli satu bahan
yang kurang untuk wat kek tu..hehe...
Ape-ape pun, kengkawan semue jemput la<-- (tetibe rase nak
mamam jemput-jemput @ cekodok..huhu) nengok pic bawah ni ye..


Ni sebenarnye baru suku daripada bahan-bahan untuk membuat
RICH CHOCOLATE MOIST CAKE ye..
sebab mule-mule saye da telupe nak keluarkan kamera..
so snap mane yang dapat je la nampaknye..hehehe

Ni pulak kek yang da siap masak pastu saye potong
and toppingkan die ngan cekelat masakan..yang ni untuk adik saye..
sebab tu da siap potong kecik-kecik...hehe


Ni la rupe kek saye yang baru siap di toppingkan ngan
cekelat ganache..hehehe...nampak cedap kan kan kan...
rase pon memang cedap tauuu...hikhik


TADAAAAAAA...inilah hasilnye..KEK saye da siap di decorate..
    luv-luv lagik....
maklum la untuk yang tersayang..hehee ~~

Kalo ade sesape yang rase berminat nak try
tapi tak tau resepi bleh la tanye kat saye..
saye ok je nak share-share ni..
ermm..kekadang ade gak terfikir nak wat bisnes wat kek..
tapi nak wat bisnes baju jugak..
dalam kepale ni macam-macam nak wat..
kite ni sebagai manusia biase tak bole nak lari dari
keinginan dan angan-angan..
tak bole la kite nak wat semue mende melainkan kite rase
yang kite betul-betul mampu nak melaksanakannye..
so kene la berfikir panjang untuk dapatkan result yang baik
di kemudian hari..
ok la ye sahabat-sahabat jaja yang cumel-cumel..
kalo ade ape-ape cadangan atau pon komen..
kite share-share la tau..
same-same berkongsi yang baik dan jugak yang buruk..
daaaa..~~~ 



Monday, March 1, 2010

" Cedeyyy...huhu"

Erm..saye cedey sangat hari ni...
camera OLYMPUS 850SW saye rosak..hukhuk..



Atas ni la rupe camera saye...di beli pada tahun 2008 dan
sekarang ni da berusia dua tahun da tau..
Cite die camni... 
Tadi hujan lebat selebat-lebatnye..
so dari takde wat pape ,
ingat kan nak snap pic-pic
yang mane bole la kan kengkawan kan..


tapi bile on je camera, ade something yang pelik..
taktau ape yang rosak..
sbb gambar-gambar yang sebelum ni ok jek..
cume kalo nak snap gambar baru ke video ke..
sume jadi tak cantik...huhuhuhu
so dengan kecewanye..
saye keluarkan kotak camera saye..
kemas-kemas semuanye termasuklah
cari warranty dan resit pembelian...
so ari jumaat nanti saye leh la bawak camera saye tu
ke kedai nye untuk dibaiki ..
harap-harapnye bole la orang kedai tu betolkan balik 
camera saye dengan harga yang berpatutan...
aminnnn.........


" Nana tawen... "



Ni time nana nikah...tema kaler ijau..
16 jan 2010







Ni pulak time nana sanding..
tema purple tapi saye tak bwk balik baju purple ke rumah klang..
tp takpe jek...same kaler ngan warna khemah pon ok gak..
hihihikkk...
17 jan 2010












kepade sahabat baik saye nana..da jadik wife ni elok-elok tau...
ape-ape tips bagitau la saye..
kot-kot saye nak tawen nanti..hihihihihi..
sebenarnye gambar2 ni da sebulan lebih da pon..
ni baru nak upload sbb time tu takde blog lagik..
ahahaha...
ok...cayok cayok kepade saye untuk terus rajin mengupdate blog nih..
cayok jaja...
ok kengkawan...support saye tauuu...
tatata...chow chin cau...