Pages

Saturday, March 23, 2013

" Baby Fair @ Fab Baby Bazaar "

 
 
Assalamualaikum ^_____^

Mari-mari semuaa... jumpa kami
Khasyi Baby Store
di Baby Fair
Anjuran Fab Baby Bazaar
Banyak aktiviti-aktiviti menarik akan dilangsungkan
Jugaaaaaaaaaaa...
Sudah tentunya harga yang special dari kami!
Yeayyyyyyy ^______^
 
 
Bermula 29 March 2013 sehingga 31 March 2013!
 
 
 
 
 
 
 


Wednesday, February 20, 2013

" Mood : Happy ^_____^ "

 
Kenapa happy?
hehehe ^______^
Haruslah kene happy2 selalu kan kan kan..
Sebenarnyeee happy bila tengok ramai yang
baru melahirkan baby-baby yang comel2
kedunia ni..
Bukan happy sebab tu je..
Happy sebab, ramai jugak yang dah pregnant lagi!
Yeayyyyy!!
 
 
Jaja?
HAIP!!! Sape suruh tanya? hihi
Kite kena rest la dulu dua tiga empat lima tahun..
sebab luka czer yang 7bulan lepas pun masih ada
rasa bisa-bisanye tau..huhu
 
Ok, berbalik kepada topik HAPPY tadi ye.. :)
Wahhh syiok sangat bila tengok kawan sekolah menengah (nazi,intan dll),
kawan sekolah rendah (effa dll),
kawan di alam maya membawa kepada alam realiti gitu.. chewah!
(**pss.. pyka baca tak blog jaja lagi sekarang ni?hihi),
sepupu (**azeera baca ke blog kak jaja? haha) 
dan ramai lagi kawan FB yang dah selamat melahirkan baby diorang.
Tak kisah la dengan cara normal atau czer, yang penting
ibu dan baby selamat dan sihat :D
Best kan kan kan dapat cium bau baby ni..
Buat masa ni belum sempat nak melawat sesiapa lagi..
Tunggu nanti bila ada masa, tengok la sapa bersalin je
i terus terjah uuuuuu..hihihi :P
 
Bila diingat-ingat balik, dulu (takde la dulu sangat..kekeke)
masa bersalin kan Ahmad Izz Khasyi,
Jaja bersyukur sangat sebab di permudahkan semuanya..
Ada yang tanya kenapa jaja czer?
Jaja da cakap da rituuu kat entry dulu-dulu
(dulu-dulu lagi dikatanya T___T)
Perut jaja tak mengembang dengan jayanye..
Adakah kerana berkulit tebal? Entahla hihihi
Baby jaja 3.07kg, nak kata besar sangat tu tak pun..
Tapi sebab perut kecik, baby dari 5bulan dlm perut kepala
dah memang kat bawah.. Ingat ok la kan..
rupanye baby tak cukup ruang nak bergerak
(sebab tu jugak mak jaja sendiri cakap jarang nampak baby gerak-gerak
time jaja pregnant huhu)
Disebabkan tak cukup ruang, bila masuk 8-9bulan, baby tak boleh
nak gerakkan kepala untuk masuk ke laluan dengan betul..
Sebab tu walaupun jalan da buka 10cm, baby takleh nak kuar dan jaja
takde rasa nak teran langsung..
Dan kebetulan baby dah poo-poo kat dalam, kenalah
segera kan untuk czer..
Ok done.. takyah nak explain panjang-panjang..
bukan ade orang nak baca..hehehe  :P
 
Entry lepas ni nak cerita pasal alahan semasa ngandung..
Korang ada alahan apa-apa tak?
teruk ke tak?
Tunggu next enty jaja cerita pengalaman jaja ^____^

(Harap-harap next entry dibuat dalam jangka masa terdekat bukan
tahun depan..sigh T___T kat diri sendiri)
 
 


Friday, February 1, 2013

" IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 "

 
 
Assalamualaikum & Selamat hari Jumaat ^_____^
 
Di hari jumaat ini (hehehe..) daripada takde buat apa-apa
adalah lebih wajar kite memblogwalkingkan diri..Yeayyy..
 
Tengah blogwalking tetibe TERRjumpa lah satu blog yang mengadakan
Giveaway yang pada jaja besh la sebab hadiah nye di taja oleh
mereka-mereka  yang memang dah ade nama dalam dunia
Online Business sekarang ni!
So jangan buang masa, harusla kite join kannn..hihi
 
 
 
 
Click Banner ni untuk pergi ke blog Tuan Rumah! ;)
 
 
Syarat-syarat @ Cara Penyertaan mudah je :-
1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry (macam yang jaja buat kat atas nunn..)
4) Letak link sponsor dalam entry 
 
5) Hantar link entry yang kawan-kawan buat ke kotak komen entry Giveaway tersebut :
 
 
Itu sahaja! Mudah kan kan kannn :)
 
Oh ye , TARIKH TUTUP Giveaway : 28 FEBRUARI 2013
Pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah ye.. Jom doa banyak2 jom!
Cabutan undi akan di lakukan oleh ALISHA.. Sape Alisha tu??
Boleh tengok link bawah ni.. sumenyeee tentang Alisha yang bijak!
Tak lupe jugak tentang si adiknye, Aqilah yang comel!
 
 
 
Apa lagi kawan-kawan .. Jom la join sekali.. Kot-kot rezeki kita kann.. Aminnn ;)
 
 
 


Thursday, January 31, 2013

" Tempahan Hantaran dengan Harga Berpatutan "

 
 
Hai sumee ^___^
Jaja just nak inform, jaja da buka order/tempahan khas
untuk bakal-bakal pengantin atau tunangan orang (hihi..)
untuk membuat hantaran dengan harga yang sangat-sangat
berpatutan dan murah!
 
Serendah RM 35 per dulang!
 
Tapi jaja cuma buat hantaran menggunakan Artificial Flowers
(Bunga plastik) sahaja ye.
 
Bagi yang berminat boleh email jaja di :
 
 


Wednesday, January 23, 2013

" Untuk di sewa "

UPDATE!!
 
Senarai barang yang disewakan..
kali ni lebih ringkas tapi padat dengan info..(konon2..hihi)
 

Jaja akan charge harga sewaan + deposit keselamatan (RM50) untuk
setiap barang yang disewakan.

Jangan risau sebab deposit keselamatan tu jaja akan
pulangkan semula kat kengkawan bile barang sudah dikembalikan
tanpa kerosakan. Mudah kann!!!  ^______^

 
1) Set Mini Pelamin


 *Sebenarnye yang ni memang jaja dah sewakan lama
da tau.. tapi saja nak remind lagi sekali..hihi..
boleh tengok entry KLIK KAT SINI untuk tau lebih lanjut!*

Kalau nak sewa semua pon boleh, kalau nak sewa sesetengah
barang pon boleh!
Jaja bagitau harga untuk sesetengah barang dulu ye..  :)

i) Item : Bantal Tunang / Nikah
Jenis : PVC - DAH ade 3 bantal !!!
So 2/3orang boleh sewa dalam 1minggu yang sama!
Yeayy!!!
Ukuran : 37 inc (diameter)
Harga Sewa : RM 30

 




 
ii) Item : Pormander Ball

Color : Dark Pink + Cream Brown
Jumlah Available : 6 biji berlainan saiz
Harga Sewa : RM 30 untuk keenam-enam biji
 

Close up sikit.. Tapi gamba kurang cantik.. kamera cikai.. :P

iii) Item : Side Lamp (Lampu sisi)

Jumlah Available : 2 biji
Harga Sewa : RM 30 untuk 2 biji

Boleh jugak letak kat bilik tidur..hehe
Bentuk sebenar lampu ni empat segi tepat tauuuu..

 
iii) Item : Tirai

Harga Sewa : RM 50

*Tirai yang ni dijahit double layer (bermaksud layer depan langsir transparent
pastu jaja tambah lagi satu layer kain kosong kat belakang)
 dan jaja jahit terus sambung dua part  jadi satu.*


iii) Item : Karpet nipis bulu-bulu

Panjang : 2 meter
Warna : Pink & Cream
Harga Sewa : RM 20

 Contoh lapik warna pink!

Harga Sewa Untuk 1 Set : RM 150 sahaja!


2) Spotlight


 Kuantiti : 2 unit
Warna : Putih
Harga Sewa : RM 30 untuk 2unit
(Biasa orang  kat letak kiri & kanan pelamin)


 
3) Dulang Hantaran

Jenis : Bulu-buluuuuu
Jumlah Dulang : 9 sahaja
 
*Boleh digunakan dengan atau tanpa di letak atas dulang
hantaran yang lain..baru lah nampak lain dari
yang lain kannnn.. ^____^ *

 Harga Sewa : RM 7per dulang
                                RM 60 untuk 9 dulang

Jaja MENERIMA TEMPAHAN
untuk buat hantaran jugak tau!!!

tapi buat masa ni jaja hanya buat
hantaran artificial flowers sahaja!

Anggaran harga untuk 1 dulang = RM 35 - RM 40
tapi masih bole negotiate ikut kemampuan dan permintaan kengkawan
^___________^

*Untuk sewaan dulang hanya dulang bulu-bulu tu sahaja tauu...
tidak termasuk bunga dan barangan di atasnya*


 
4) Tirai Langsir

Color : Dark Purple
*Dengan silver shining..jaja suke giler kot langsir ni..haha**

Harga Sewa : RM 50

Yang ni warna agak kelam sebab guna kamera cikai..heee~~
Dua bantal yang kat depan tu yang jaja maksudkan termasuk
dengan harga sewa.
besh! hihik


Yang ni dari camera OP..cantik kan? hihi..

*Oh ye, langsir ni jaja divide kepada 4 part tau.
1part lebar tak sampai 60 inci.
Panjang langsir = dari lantai smpai tinggi tingkap ( dalam 2meter suku )
Tak cantum sekali gus. Sebab mana tau ade yang cuma
nak guna untuk ruang kecik je kan. Tapi boleh guna untuk langsir
pintu bilik jugak!
Contoh nak pakai untuk back drop cuma 3 part, 1 part lagi boleh guna
untuk langsir pintu..Matching!
Tapi kalau nak sewa 2 part je ke, harga akan dikurangkan.
Jangan risau ye..sume boleh di bawa berbincang..  ^_____^  *


** P/S : Lagi banyak yang di sewa lagi murah harganya tauuu. **

** Kekeciwaan sikit sekarang ni sebab ada lagi nak sewa tapi tak
boleh nak snap pic.. kamera rosakkkk..uwa uwaaaaaaaa**

Apa-apa pertanyaan boleh terus email jaja di :
jajakhalida@yahoo.com