Pages

Saturday, June 30, 2012

" Mommy To Be "

Seronok bila baca blog-blog Mommy To Be atau yang memang dah jadi mummy ni..
Banyak tips-tips atau cerita-cerita besh and cute sama ada pengalaman
diorang ngan baby, pengalaman diorang time pregnant..
Kekadang rasa nak cite gak, tapi tah..hihihi
Tatau nak cite apa..

Ari ni 30 June 2012, genap lah 36 weeks jaja bawak baby dalam pewot
atau kata saintifik nye PREGGY..  :P

Ada yang kira-kira 36 weeks tu dah cukup 9 bulan,
tapi kalau kire ikut hari masih 8 bulan lebih kan kan kan.
** Ayat nak sedapkan hati sebab nebes nak bersalin nanti..hahahaha **

Mula-mula jaja checkup sume kat
Hospital Bersalin Razif & Norana..
Diorang bagi due jaja bersalin 30 July 2012.
Tik tok tik tok.. ok ade 30 hari lagi ..
cuakkkkkkkknyeeeee   T____T

Pastu dalam proses dok kat umah, survey-survey sepital..
Lama-lama decide nak tukar sepital lah!
nak bersalin kat sepital lain lah! Cari yang murah sikit..hehe
Dan buat keputusan nak berpindah ke
HOSPITAL UMRA
Tapi still checkup kat Hospital Bersalin Razif & Norana tu
sampai la 30 weeks.

Cukup 33 weeks, siap-siap la nak pegi mendaftar ke Hospital Umra.
Sebenarnye dah penah pegi dah time 29 weeks
sebab buat appointment untuk 3D/4D scan kat situ ngan jezz.
So kira da mendaftar la..heheeeee  ^_____^

Dah sampai situ, jumpa doctor sume..
tetibe rasa menyesal checkup kat Hospital Bersalin Razif & Norana
sampai 30 weeks tu.
Kalau tau, dari awal da pindah ke Hospital Umra.. sobssss  :'(

Sebab ???
Kita dah la first pregnant kan, kat Hospital Bersalin Razif & Norana
setiap kali checkup, takde doctor die nak bagi penerangan yang lengkap.
Scan-scan. Cakap baby sihat. Tanya ubat ade lagi ke tak.
Itu je!
Penah tanya gender baby pon tak dpt nak confirmkan.
Kalau tak tanya lagilah memang takkan di bagitau..huhu..

Kat Hospital Umra pulak, semua dia terangkan. Dari A-Z..  
Dan yang paling upset sesangat sebab, bila da kat Hospital Umra,
Doctor tanya pasal injection ATT, jaja blur sebab tak tau.
Bayangkan dah 33weeks tapi tak kena ATT pon kat
Hospital Bersalin Razif & Norana tu.
Dah la patut kene cucuk dua kali sepanjang pregnant.
Tak pasal-pasal kena sebulan dua kali tau.
Kalau tak bole la jarak sikit inject tu.


Lepas ni takmau pegi situ lagi..
Merajuk !!!
Langsung tak jaga patient yang tak mengerti apa-apa ni.
huhuuuuuuuuu

Ok ok ok, kite tutup cite pasal sepital ni..hihihihi..
Eh lupa pulak..
Due yang Hospital Umra bagi 29 July..
bertambah awal nebes pon bertambah.
Doctor da explain ciri-ciri kalau nak bersalin.
Time doctor explain, konon-konon angguk dengan penuh
kusyuk dan tawadukkk gituuww.. awww..
Dalam hati...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
NEBES NEBES NEBESSSS

 Last untuk entry kali ni,
Terima lah kaki tangan dari jaja!
Eh dari baby jaja..hehehhh


** 29weeks **

Yang ni baru la betul dipanggil kakitangan..tihihihihi
Takmau tunjuk muka lagi .. Takmau tunjuk gender lagi ..
nanti tak surprise!

Lagipun dari scan aritu jaja dok tengok everyday gambar baby
yang dalam pewot ni dok ikut muka sape..hahaha

Lebiu sayang mama.. Tak kisah la ikut sapa pon..
yang penting seeehatttt..
Baby sehat hati mama ponnn ikut sehat & senang hati..
Aminnnnnn





Thursday, June 28, 2012

" FISHER PRICE Portable Rocker "

Lamanyeee tak update blog.. tihihi..

Untuk kali ni jaja nak open order bagi yang betul-betul minat nak order je ye.

OPEN FOR ORDER!!!!
Fisher Price Newborn-to-Toddler Portable Rocker

macam dalam gambar kat bawah ni..
 




Promotion Price RM 195 ONLY!!!!
+ FREE GIFT from jaja ;)
Harga kat luar RM 250++ tau...

Tapi jaja bukak order sampai esok tengahari sahaja.
Bersamaan 1 July 2012.

Kalau minat nak order,
bole terus email jaja di

atau bole inbox jaja kat facebook.
Search : Jaja Khalida

Mekacihhh kawan-kawan ^_______^



** Gara-gara dah lama tak update blog, setting nak taip entry da bertukar pon jaja
taktau. Abis pening memula tadi..kihkihkih..