Pages

Sunday, April 18, 2010

" Lately~~ "


Pade kengkawan yang disayangi..hihihi..
erm..nak bebel pe ye..da lame tak nulis blog caye ni kan kan..
penat sangat-sangat rasenye kebelakangan nih..
yepss...saye tak berape nak sibuk tapi letih dan
jugak banyak berfikir..
banyak mende yang jadik..and effects nye???

1) kurang titon.. *time mate nantok, ade pulak mende nak
kene wat, tapi time mate tak nantok..sampai kebosanan taktau
nak wat ape..huhuhuhu...malam selalu titon lambat..mangun
awal pulakss..adoiii...ciannye mate dan otakku nih... *

2) otak non-stop berfikir... *masalah pe agaknye...hurm~~
saye banyak problem ke?? rase cam tak..biar lah hanya ALLAH S.W.T
yang tau..and hanya pade NYA caye berdoa and memohon
supaye diberikan petunjuk yang benar..aminnnn~~ *

3) terkejar ke sane ke sini.. *yang ni memang terase kepenatannye +
keletihan + kemengeluhan + kelenguhan kaki dan lain-lain lagi..
ngeee~~~~
kekadang rase fed-up pon ade sebab rase 24hours per day tu tak
cukup untuk wat semuenye....tapi..yee..saye cume manusie
biase yang tak bole nak tetapkan mase untuk diri sendiri jek..
sentiase fikir kan orang lain, nak jage hati orang lain, nak puaskan
hati orang lain, nak orang lain hepi, tanak
susahkan orang lain and semuenye berkaitan ngan orang lain..
tapi tu la ape yang orang cakap kan selalunye..
kite cume merancang tapi DIA yang menentukan semuenye..
DIA jugak takkan menguji hambanye selagi DIA tahu
yang hambanye ini mampu untuk mengharunginye..
saye bersyukur dengan semue kurniaanMU..alhamdulillah.. *


And yang cedey sangat sangat sangat sangat sekarang nih ..bile
memikir kan yang saye ni dah nak bis blaja...dah nak kene
lebih BERDIKARI *iaitu berdiri di atas kaki sendiri* tanpa
kawan-kawan di sisi..nak kene PANDAI-PANDAI BAWAK DIRI...
CARI KERJA YANG SESUAI *hope dapat kerja yang caye
inginkan*..bile fikir-fikir ribu-riban kali..hurmmm~~ yee..
sangat-sangat cedey ..
jom kite nanes ramai-ramai jom kengkawan..
.....uwaaaaaaaaaa.....

anyway..saye nak cakap kat kengkawan saye yang
saye SHAYANGGGG diorang sangat-sangat..
pasnih..kite....
1) jangan lost contact *kene sentiase bertanye kabar*
2) kalo ade mase..jom kuar-kuar..jenjalan..
3) sentise kene mish-mish tau tau...
4) kene take care ngan diri kite ngan take care pasal
kengkawan jugak..hihi..wajib okehhh!!
5) jangan SOMBONG!!
6) kalo ade majlis sendiri ke ape ke..jangan lupe jemput..
*JAJA suke mamam lauk kenduri..hihi*
7) Last word for all my luvly frenssss 
*LUV U ALLSSSSS..MUAHHHHXSSSS*
jaja akan sentiase mish ngan korang ngan
setiap happinest moments ever ngan korang..




Monday, April 5, 2010

" Keletihan..."


Rase letih sangat ari ni..
yeeee..sebab saye berade di KL pagi sabtu..
petang nak dekat magrib da de kat Klang..
and sekarang ahad malam ade di KL balik...
memang sangat-sangat penat dan tak puas..
balik kampung cume sehari *walaupon tak jauh...hehehe*
rase cam tak berbaloi je...
tapi takleh nak wat ape la kan...dah menjadi tugasan saye..
sebagai seorang anak + pekerja *upss...pekerja ape ye*..hehehe..
so..terpakse lah gagah kan diri gak untuk balik...huhu
tu pon nasib baik ade abang saye yang sudi nak menghantar
saye pulang..kalo tak...petang tadi lagik saye udah pulang ke KL nih
ngan drebar tren tuh..huhuhu..
mekacih ye abanggggg *abang kandung tauu..masih bujang<---wahh
ayat macam nak promote pulak..kuikuikui.. *
di sebabkan oleh keletihan saye nih..saye nak out dulu ye kengkawan..
Ok shayang-shayangku semue..tatata~~~




Saturday, April 3, 2010

" Wangi Harummmm ..~~~ "



Title :
Wangi Harummmm ..~~~

Pade pandangan kengkawan semue la kan..
nape agaknye saye tulis title kali ni camtu ye...
jeng jeng jeng...
hehehe....


ok ok..takmo simpan-simpan rahsie..
*eleh..macam la takde rahsie..kuikuikui*
sebenarnye saye baru je pas bershoping minyak wangi...
tapi bukan hari ni la kan...semalam sebenarnye...
hehehe...





hmmmmm...wanginye jaja ni kan...ahaksssss..
ok cube teka pulak mane satu minyak wangi jaja..???
hmmmm....
yeeee...betol la tuhhh...of coz la yang kate moss tu kan..hehe
abis tu yang satu lagik tu untuk sape ye..??
jeng jeng jeng...haaaa yang tu kene teka sendirik ..wokeyyy


Kat sini ade detail perfume yang saye beli ni k...


Tempat beli : HOTEL CORUS * dekat ngan klcc + avenue K *
                       (mase tu ade jualan warehouse ye kengkawan..
sekarang dah takde dah..hehe)
Tarikh beli : 2 April 2010
Masa beli : kul 3 lebih kot...
Harga mase beli : KATE MOSS *rm85*
                  BOUM *rm19*
Tahap kewangian : 99.9% * yang ni kene ikut selera
                                idong masing-masing tau..hikhik *


rasenye tu je kot detailnye...tapi the best part is..saye ngan
INCIK SUZAINI...memang suke pakai redah kalo nak carik ape-ape...
taktau pon ape name hotel mase kami gi tu..yang ingatnye depan huruf 'C'..
sebab mase roommate saye satu lagik
iaitu INCIK EDAYU bagi tau kat kami ade jualan warehouse nih..
kami ni dengar tak dengar...wakakakaka...
ampun ye INCIK EDAYU..hikhik..
tapi jumpe gak kan..siap tegelak-gelak excited sebab depan
hotel tu ade RESTOREN CHEF CHOI iaitu salah satu
restoren yang kami letak dalam FYP kami..hihikk...
ok lah..nak sambung gelak dalam mimpi..ahakssss...


Friday, April 2, 2010

" Merdekaaaaaa.... "



Yihaaaaaa!!!!!! * tanda kegembiraan yang melampau...hehehe..*
Akhirnye dah selesai dah Final Year Project kami...
lega jangan cakap la kan...
tersangat la lega + lapang dada + hepi + suke hati
yang bersamaan dengan *=*
"MERDEKA"

ahaha...ape-ape je lah kan..walaupon baru bis
presentation jek..report tak siap pon lagik..hihi...
tapi apa yang pentingggg..KERJASAMAAA...*eh...silap..
terselit pulakkk...*...
ape yang penting adelah dah siap satu kerja yang ni
leh la continue wat mende lain plak...
nape ye saye cakap camtuu..sebab...sebabbbb...
kerana FYP ni lah..berhari-hari kurang titon...berhari-hari
jadik burung hantu...so burung hantu
hilang perkerjaan tetap mereke ye kengkawan..hikhik..
sekarang...life kembali seperti sedia kala..hehehe...
haaaa...lupe nak cite satu lagik...
mende ni memang wat saye ....
bersama sahabat seperjuangan sepresentationan saye
iaitu INCIK SUZAINI MOHAMAD KASIM
*upss ninot...i siap inform name penuh u lagik...tihihi..*
tak berape nak puas hati time presentation tu...
yela kan..sepatutnye..kene la ade CONSIDERATE dalam
ape-ape hal pon...* haaa...kan da terbold kat situ...ngeee~~..*
kami ni student yang bajet cumel gitu....*hihi...sempat lagi tuu..*
punye la bersemangat jitu menyiapkan kerja kami..
sangat sedeyyyy bile hasil kerja kami
macam takde ape-ape yang bagus pulak
dari pandangan mate sesetengah orang yang lebih
berpengalaman...huhu...
tapi takpe la..semue pon da lepas...
ape yang mampu sekarang ni...ialah...
berdoa...yeee...berdoa , bertawakal adalah
jalan yang terbaik sekarang ni....
aminn~~~~

ok ok...balik ke mood hepi balik ye kengkawan..hehehe..
kat sini saye nak nunjuk hasil kerja kami ..
tapi sikit je la ye..

Ukey kengkawan semue...
kite mule kan website kami ngan bismillahirrahmanirrahim....
Ni page loading ye kengkawan...
cumel kan kan kan...*puji page sendiri..hihikkk*

Yang ni pulak page 'Malaysian Food'
Kalo user/kengkawan sendiri gi ke sini
kengkawan bole pilih kat restoren mane yang
kengkawan nak nengok tau tau...


Okeh..pas dah pilih tu kan...contoh pilih 'Chinese Cuisine'..
die akan masuk ke page 'list of Chinese restaurant'
Pastu contohnye cam pic kat atas ni...
saye da pilih kan 'Chuai Heng Restaurant'..
bole la kite explore pasal restoren ni..dienye menu..
dienye location kat ne..

Aaaa...yang ni pulak page 'Top Ten Dishes'..selain tu
user leh gak tau history, culture ngan tempat-tempat menarik yang ade
kat KUALA LUMPUR nih..heeee~~~~

Tu je la yang dapat saye yang agak malash ni
memprint screen kan untuk kamu2 nengok hasil kerja kami..
hehehe....ade gak page database..
cam nak meraung saye wat nye..
tapi nak mekacih sangat sangat sangatttttt kat
INCIK NORASIAH atas kerjasama dan pertolongan yang
dihulurkan olehnye..toce toce toce....
shayanggggg kamuuu....

upssss...rase nye cukup la untuk entry kali ni ye kengkawan....
mmuahhhhhhhh.....