Pages

Monday, December 5, 2011

" Panggilan Untuk Ceknoh "

CEKNOH !!!!
Anda berjaya jadik FOLLOWERS jaja yang ke-100.
untuk tau yang jaja ade wat give away tau
untuk kamu sebab kamu berjaya jadi yang ke-100.
Best best..hihi   ^__________^
Jaja cuba untuk contact kamu.
Tapi tak berjaya.

Email jaja bole tak CEKNOH?
atau kamu bole comment je kat entry ni..

Macihhhhhh...

P/S : Mood nak join contest ade, tapi tunggu mood baik datang..hihik



Friday, December 2, 2011

" Berita Penting "


Malas pulak nak update blog.. kuangkuang.. :P
Sebenarnye bukan malas ape.
Malas sebab takde idea nak cite.
Kat blog ni ade dua entry yang masih dalam draft
yang belum boleh di publish lagi sebab tak siap sepenuhnya.
So nak cite ape dulu pon tak tau..hihi..
Jaja nak update design blog tapi rase cam sayang plak kat
design yang sekarang ni. bole? kikiki

 
Berita penting sebenarnya nak cerita pasal
DARAH HIV DALAM PEPSI?

Betul ke tak?
Pagi tadi Incik Suami saya dapat SMS dari
kakak die..merangkap kakak ipar saye la kan..heeee~~
Menyampaikan berita tentang ada Darah HIV dalam minuman pepsi
dan lain-lain lagi..Content SMS tu lebih kurang macam ni

"Utk beberapa hari akan datang, jangan mengambil minuman dari mana - mana
produk dari syarikat Pepsi, Tropicana juice, Slice, 7UP, Coke dan lain - lain
kerana ada pekerja dari syarikat itu telah menambah darahnya
yang tercemar dengan HIV. Tengok Ntv7 untuk lebih lanjut"

Lebih kurang macam tu la bunyinya..lebih kurang ye, harap maklum..
 T__________T

Ini info yang jaja dapat bila sessi mengGOOGLE di jalankan:

1) Dari Harian Metro :

KUALA LUMPUR: Isu penyebaran SMS secara meluas yang menyeru pengguna
supaya tidak mengambil minuman seperti Pepsi, Tropicana, 7up dan beberapa
minuman lain kerana mempunyai campuran darah yang
dijangkiti penyakit HIV adalah PALSU.
Naib Presiden Pemasaran Permanis Sdn Bhd, Hemalatha Ragavan,
berkata ada individu yang cuba menyebarkan SMS palsu itu tanpa usul periksa.

Perkara itu dipercayai ditulis dalam sebuah laman web dari luar negara
pada Julai lalu mengenai insiden darah HIV kononnya sengaja
dicampurkan dalam minuman popular dan maklumat tidak dipercayai
rakyat negara itu sendiri.


2) Dari blog-blog lain :

Banyak blogger yang survey macam mana HIV boleh berjangkit.
So jaja tanak la tulis kat sini kan..sebab korang boleh
menggoogle sendiri jugak kan..hihi  ^_____^
Tapi rata-rata dari yang jaja baca lah kan,
HIV ni memang tak boleh berjangkit kalau kite minum air
yang telah bercampur dengan darah HIV tu.

Tapi yelah kan, jaja pon manusia.
Korang pon manusia.
So, kalau ragu-ragu, TAK PAYAH minum.
Tu untuk menyedapkan hati kita la kan kan kan.

Kalau ikut content SMS tu pon tak logik la sikit.
Sebab kata jangan minum dalam beberapa hari akan datang.
Air pepsi dan yang lelain tu kan ditinkan, dibotolkan,
amik masa berbulan jugak tu baru kita nak beli.
So bukan beberapa hari la kite jangan minum.
Kalau boleh jangan minum sampai  setahun.
Atau jangan minum langsung.
Puas hati kite semua kan.
Tak perlu risau lagi... ^_____^

Tapi, apa-apa pun..terima kasih sesangat kat kakak ipar jaja.
Kami tau angah sayang kami..wink wink ^__^
Tetibe perasan T________T


Memang kite semua patut berwaspada.
Jadi walaupun berita tu palsu ke betul ke.
Kite kena mengGOOGLE dulu untuk cari kebenaran.