Pages

Monday, November 28, 2011

" Air Batu Campur "

First sekali tajuk takde kene mengena.
Hahahaha.
Tetibe teringat kat ABC seksyen 2 Shah Alam.
Dah ketagih. Tapi kene tahan nafsu. Hihihi..

Memula jaja nak cakap pasal entry blog kebelakangan ni.
Tak banyak gambar.
Bosan tak? Harap-harap tak bosan..hehehhh  ^___^

Pastu nak cakap pasal orang yang bertuah akan jadi
FOLLOWERS yang ke-100..
apa yang jaja perasan, semua dok tunggu orang lain jadik
followers dulu sebab diorang nak jadi orang yang bertuah tu..
hehehh...
macam-macam cara boleh wat..
kowtim la ngan adik-adik ke, kawan-kawan ke, untuk jadi followers.
pastu nanti korang dapat la jadi FOLLOWERS ke-100 tu.
hihi..

Pasni jaja rase nak wat contest pulak.
Sejak dua menjak ni rasa murah hati sangat nak
bagi hadiah kat kengkawan yang kiut miut ni..
* Semua pembaca blog jaja kiut hokeyyy..weeee ^___^*
*Sile jangan kembang hidung sangat yeh..hihik*

Pastu nak cakap pasal sesuatu ni pulak.
Sebelum ni jaja ade menyewakan bantal nikah/tunang kan,
penyewaan tu still on lagi tau.
And pasni, bukan takat bantal je.
Macam-macam lagi jaja nak sewakan.
Tunggu yeh kengkawan.
Entry tu jaja da taip sikit-sikit da.
Da ready pon dalam draft tu..hihi...
Cume nak masukkan gambar-gambar ngan edit
lagi sikit mana yang perlu.

Bukan setakat sewa barang je tau..
Jaja akan open tempahan jugak.
Tempahan apa?
Tu rahsia. Nanti-nanti baru tau.
Heheh..

Tunggu next entry yeh.
Jaja nak join satu contest ni. Ada kawan dari blog ni tag.
Tapi tengok tarikh tutup lama lagi kan,
So jaja decide, nak update design blog jaja dl. hihi

Lap u my pren.. hihi




Sunday, November 27, 2011

" Pelik "

Dulu-dulu jaja suke beli barang-barang makeup
Tapi suke beli je, pakai memule je.
Dua tiga kali je pakai. Al maklum la barang baru beli.
Pastu da tak pakai da.
Terbiar macam tu aje.

Kalau dulu pegi dating ke pegi kenduri-kenduri besar ke,
dinner ke..apa-apa je lah..
jangan harap nak pakai sebab malas.
Lebih-lebih lagi nak pakai makeup pegi kenduri kawen
area kampung ni je.

Tapi sekarang da pelik.
Kenapa pelik?
Sebab semalam jaja gi kenduri kawen abang sepupu,
Kira dekat je dengan umah ni ha.
Tapi jaja beria pakai lipgloss ngan eye shadow.
Walaupun tak tebal.
Tapi tetibe rajin pakai.
Ari tu pon sama jugak.
Nak pegi hantar pisang je pon kat umah makcik.
Tapi rajin calit lipgloss.

Pelik kan.
Pelik dengan diri sendiri.
Kat umah pun rase nak pakai lipgloss.
Tu perasaan pagi tadi.
Tapi takkan tak mandi lagi nak gedik pakai lipgloss kan.
Hahaha.

Tengok je la sampai bile perangai ni berterusan.
Adakah sampai raye tahun depan?
Hepi giler kalo camtu..
Sekurang-kurangnya takde lah membazir barang-barang
makeup yang dibeli time dolu-dolu tu kann..

Bersambung.....  :P


Saturday, November 26, 2011

" Tahniah..anda yang ke-100 "

Tajuk je ngade-ngade..padahal belum sampai 100 lagi pon..hihi
Sebenarnya jaja nak wat mende best la sikit kan.
Merujuk kepada tajuk kat atas, jaja rasa nak bagi hadiah sikit
* sikit je tauuuu..hihi..sikit tapi best! ^_____^ *
kat sesape yang berjaya jadi FOLLOWERS jaja yang ke-100.

Sekarang ni jaja baru ada 91 followers aje.
So lagi 9 orang nak capai ke tahap 100 tu kan untuk membolehkan
jaja tick kat bahagian "100++ Kengkawan Blog" kat
side column " Saye nak? " jaja kat sebelah kanan tu.
Nampak tak kengkawan sume? Nampak kan kan kan..heheee~

Apa sikit hadiah yang jaja nak bagi tu yeh..?
Ermmmm... Ermmmmm..
Ceh ceh..lama pulak pikir..hihi..

Ni contoh hadiah yang jaja nak bagi kepada FOLLOWERS ke-100
yang sangat bertuah tu nanti.



Tapi bukan sebijik camni ye. Kaler pon tak same camni.
Berkemungkinan kaler biru ke hijau ke..yang tu SURPRISE! hihi
Jumlah pon tak same camni. Jaja nak bagi satu je..
dalam gambar ni ada tiga kan..hihi...
Tapi yang jaja nak bagi siap bertutup dan boleh klip lagi macam purse.
Saiz lebar ngam-ngam boleh masuk duit RM50 tau.

So, kepada bakal FOLLOWERS ke-100 untuk blog jaja ni,

kalau anda lah orang yang jaja maksudkan,
anda rasa kompem-kompem anda followers yang ke-100,
boleh terus email jaja kat
dan terus nyatakan,
- Nama penuh anda
- Alamat anda
*untuk pengeposan hadiah comel tersebut..hihi*
- No phone anda

Tu hanya untuk memperingati jaja..yela kan..
kot kot jaja tak perasan kan.
Tapi InsyaAllah jaja akan sentiasa check blog jaja ni.
Kan da janji nak rajin update start senin depan ni
T___________T




Friday, November 25, 2011

" Mood ke laut "

Ari ni rase tak best..
Niat berblogging hari-hari ada tapi bile dok je depan laptop ni
tak larat jari-jemari i nak menaip..hahaha **gediks

ok stop..kali ni rase nak berjanji kat diri sendiri
start hari isnin bersamaan 28 November 2011.saye nak tulis blog
secara bersungguh-sungguh..Boleh?
Sile bagi semangat ye kengkawan..hihi

Sekarang ni mengganggur.. amik keje yang boleh di buat dari
rumah je. Contohnye jahit manik...
Selebihnye makan makan dan makan lagi  T______T
Berat badan pun dah bertambah.
Bile nak start diet tak tau..Mungkin bulan doblas nanti..
T_____________T   lagi.
Semoga cita-cita saye nak berdiet akan tercapai..hihihi

Ok ari ni jaja nak cite apa yang da jadi hari ni.
Memula tu bangun tido kan, pastu relax-relax,
pastu tengok tv pastu relax-relax,
pastu masak, pastu makan, pastu relax-relax lagi.
Tu je aktiviti hari ni..
Takde apa-apa pun yang lebih ekstrem yang jadi.
Hampessss kann..hahaha

Ermm...Disebabkan hari ni mood jaja seperti title yang
telah disebutkan di atas tuuuu..
Jadi, Bye.


Thursday, November 24, 2011

Friday, November 4, 2011

" Hi kawan2... ^____^ "

Setelah sekian lama tak berblogging,
Akhirnye jaja nak berjinak-jinak balik untuk tulis blog kat
blog yang da agak berhabuk ni.
Agak-agak kalo la blog ni betul-betul boleh mengeluarkan habuk cam
habuk yang ade bile korang tak kemas umah 6 bulan kannn!!! hahaha
Kompem-kompem jaja sekarang ni ngah menaip sambil bersin-bersin.
Memang bebetul alah ye, bukan saje konon-konon
mengade la bagi alasan tanak kemas umah. Hahaha...

Nengok dekat draf pon ade satu entry pasal baju tunang..huuu~~
tak tersempat update
*sempat kalo nak ikut kan..tapi takde mood nak ngadap blog sendiri*
dari entry mood ala-ala baru jadi tunangan orang,
sekarang da jadik ISTERI orang da pun. Hihi.

Next entry baru nak bebel-bebel lagi.
Sekarang nak nengok tb Anugerah Skrin 2011.
Selamat menonton.