Pages

Sunday, April 18, 2010

" Lately~~ "


Pade kengkawan yang disayangi..hihihi..
erm..nak bebel pe ye..da lame tak nulis blog caye ni kan kan..
penat sangat-sangat rasenye kebelakangan nih..
yepss...saye tak berape nak sibuk tapi letih dan
jugak banyak berfikir..
banyak mende yang jadik..and effects nye???

1) kurang titon.. *time mate nantok, ade pulak mende nak
kene wat, tapi time mate tak nantok..sampai kebosanan taktau
nak wat ape..huhuhuhu...malam selalu titon lambat..mangun
awal pulakss..adoiii...ciannye mate dan otakku nih... *

2) otak non-stop berfikir... *masalah pe agaknye...hurm~~
saye banyak problem ke?? rase cam tak..biar lah hanya ALLAH S.W.T
yang tau..and hanya pade NYA caye berdoa and memohon
supaye diberikan petunjuk yang benar..aminnnn~~ *

3) terkejar ke sane ke sini.. *yang ni memang terase kepenatannye +
keletihan + kemengeluhan + kelenguhan kaki dan lain-lain lagi..
ngeee~~~~
kekadang rase fed-up pon ade sebab rase 24hours per day tu tak
cukup untuk wat semuenye....tapi..yee..saye cume manusie
biase yang tak bole nak tetapkan mase untuk diri sendiri jek..
sentiase fikir kan orang lain, nak jage hati orang lain, nak puaskan
hati orang lain, nak orang lain hepi, tanak
susahkan orang lain and semuenye berkaitan ngan orang lain..
tapi tu la ape yang orang cakap kan selalunye..
kite cume merancang tapi DIA yang menentukan semuenye..
DIA jugak takkan menguji hambanye selagi DIA tahu
yang hambanye ini mampu untuk mengharunginye..
saye bersyukur dengan semue kurniaanMU..alhamdulillah.. *


And yang cedey sangat sangat sangat sangat sekarang nih ..bile
memikir kan yang saye ni dah nak bis blaja...dah nak kene
lebih BERDIKARI *iaitu berdiri di atas kaki sendiri* tanpa
kawan-kawan di sisi..nak kene PANDAI-PANDAI BAWAK DIRI...
CARI KERJA YANG SESUAI *hope dapat kerja yang caye
inginkan*..bile fikir-fikir ribu-riban kali..hurmmm~~ yee..
sangat-sangat cedey ..
jom kite nanes ramai-ramai jom kengkawan..
.....uwaaaaaaaaaa.....

anyway..saye nak cakap kat kengkawan saye yang
saye SHAYANGGGG diorang sangat-sangat..
pasnih..kite....
1) jangan lost contact *kene sentiase bertanye kabar*
2) kalo ade mase..jom kuar-kuar..jenjalan..
3) sentise kene mish-mish tau tau...
4) kene take care ngan diri kite ngan take care pasal
kengkawan jugak..hihi..wajib okehhh!!
5) jangan SOMBONG!!
6) kalo ade majlis sendiri ke ape ke..jangan lupe jemput..
*JAJA suke mamam lauk kenduri..hihi*
7) Last word for all my luvly frenssss 
*LUV U ALLSSSSS..MUAHHHHXSSSS*
jaja akan sentiase mish ngan korang ngan
setiap happinest moments ever ngan korang..




Monday, April 5, 2010

" Keletihan..."


Rase letih sangat ari ni..
yeeee..sebab saye berade di KL pagi sabtu..
petang nak dekat magrib da de kat Klang..
and sekarang ahad malam ade di KL balik...
memang sangat-sangat penat dan tak puas..
balik kampung cume sehari *walaupon tak jauh...hehehe*
rase cam tak berbaloi je...
tapi takleh nak wat ape la kan...dah menjadi tugasan saye..
sebagai seorang anak + pekerja *upss...pekerja ape ye*..hehehe..
so..terpakse lah gagah kan diri gak untuk balik...huhu
tu pon nasib baik ade abang saye yang sudi nak menghantar
saye pulang..kalo tak...petang tadi lagik saye udah pulang ke KL nih
ngan drebar tren tuh..huhuhu..
mekacih ye abanggggg *abang kandung tauu..masih bujang<---wahh
ayat macam nak promote pulak..kuikuikui.. *
di sebabkan oleh keletihan saye nih..saye nak out dulu ye kengkawan..
Ok shayang-shayangku semue..tatata~~~




Saturday, April 3, 2010

" Wangi Harummmm ..~~~ "



Title :
Wangi Harummmm ..~~~

Pade pandangan kengkawan semue la kan..
nape agaknye saye tulis title kali ni camtu ye...
jeng jeng jeng...
hehehe....


ok ok..takmo simpan-simpan rahsie..
*eleh..macam la takde rahsie..kuikuikui*
sebenarnye saye baru je pas bershoping minyak wangi...
tapi bukan hari ni la kan...semalam sebenarnye...
hehehe...





hmmmmm...wanginye jaja ni kan...ahaksssss..
ok cube teka pulak mane satu minyak wangi jaja..???
hmmmm....
yeeee...betol la tuhhh...of coz la yang kate moss tu kan..hehe
abis tu yang satu lagik tu untuk sape ye..??
jeng jeng jeng...haaaa yang tu kene teka sendirik ..wokeyyy


Kat sini ade detail perfume yang saye beli ni k...


Tempat beli : HOTEL CORUS * dekat ngan klcc + avenue K *
                       (mase tu ade jualan warehouse ye kengkawan..
sekarang dah takde dah..hehe)
Tarikh beli : 2 April 2010
Masa beli : kul 3 lebih kot...
Harga mase beli : KATE MOSS *rm85*
                  BOUM *rm19*
Tahap kewangian : 99.9% * yang ni kene ikut selera
                                idong masing-masing tau..hikhik *


rasenye tu je kot detailnye...tapi the best part is..saye ngan
INCIK SUZAINI...memang suke pakai redah kalo nak carik ape-ape...
taktau pon ape name hotel mase kami gi tu..yang ingatnye depan huruf 'C'..
sebab mase roommate saye satu lagik
iaitu INCIK EDAYU bagi tau kat kami ade jualan warehouse nih..
kami ni dengar tak dengar...wakakakaka...
ampun ye INCIK EDAYU..hikhik..
tapi jumpe gak kan..siap tegelak-gelak excited sebab depan
hotel tu ade RESTOREN CHEF CHOI iaitu salah satu
restoren yang kami letak dalam FYP kami..hihikk...
ok lah..nak sambung gelak dalam mimpi..ahakssss...


Friday, April 2, 2010

" Merdekaaaaaa.... "



Yihaaaaaa!!!!!! * tanda kegembiraan yang melampau...hehehe..*
Akhirnye dah selesai dah Final Year Project kami...
lega jangan cakap la kan...
tersangat la lega + lapang dada + hepi + suke hati
yang bersamaan dengan *=*
"MERDEKA"

ahaha...ape-ape je lah kan..walaupon baru bis
presentation jek..report tak siap pon lagik..hihi...
tapi apa yang pentingggg..KERJASAMAAA...*eh...silap..
terselit pulakkk...*...
ape yang penting adelah dah siap satu kerja yang ni
leh la continue wat mende lain plak...
nape ye saye cakap camtuu..sebab...sebabbbb...
kerana FYP ni lah..berhari-hari kurang titon...berhari-hari
jadik burung hantu...so burung hantu
hilang perkerjaan tetap mereke ye kengkawan..hikhik..
sekarang...life kembali seperti sedia kala..hehehe...
haaaa...lupe nak cite satu lagik...
mende ni memang wat saye ....
bersama sahabat seperjuangan sepresentationan saye
iaitu INCIK SUZAINI MOHAMAD KASIM
*upss ninot...i siap inform name penuh u lagik...tihihi..*
tak berape nak puas hati time presentation tu...
yela kan..sepatutnye..kene la ade CONSIDERATE dalam
ape-ape hal pon...* haaa...kan da terbold kat situ...ngeee~~..*
kami ni student yang bajet cumel gitu....*hihi...sempat lagi tuu..*
punye la bersemangat jitu menyiapkan kerja kami..
sangat sedeyyyy bile hasil kerja kami
macam takde ape-ape yang bagus pulak
dari pandangan mate sesetengah orang yang lebih
berpengalaman...huhu...
tapi takpe la..semue pon da lepas...
ape yang mampu sekarang ni...ialah...
berdoa...yeee...berdoa , bertawakal adalah
jalan yang terbaik sekarang ni....
aminn~~~~

ok ok...balik ke mood hepi balik ye kengkawan..hehehe..
kat sini saye nak nunjuk hasil kerja kami ..
tapi sikit je la ye..

Ukey kengkawan semue...
kite mule kan website kami ngan bismillahirrahmanirrahim....
Ni page loading ye kengkawan...
cumel kan kan kan...*puji page sendiri..hihikkk*

Yang ni pulak page 'Malaysian Food'
Kalo user/kengkawan sendiri gi ke sini
kengkawan bole pilih kat restoren mane yang
kengkawan nak nengok tau tau...


Okeh..pas dah pilih tu kan...contoh pilih 'Chinese Cuisine'..
die akan masuk ke page 'list of Chinese restaurant'
Pastu contohnye cam pic kat atas ni...
saye da pilih kan 'Chuai Heng Restaurant'..
bole la kite explore pasal restoren ni..dienye menu..
dienye location kat ne..

Aaaa...yang ni pulak page 'Top Ten Dishes'..selain tu
user leh gak tau history, culture ngan tempat-tempat menarik yang ade
kat KUALA LUMPUR nih..heeee~~~~

Tu je la yang dapat saye yang agak malash ni
memprint screen kan untuk kamu2 nengok hasil kerja kami..
hehehe....ade gak page database..
cam nak meraung saye wat nye..
tapi nak mekacih sangat sangat sangatttttt kat
INCIK NORASIAH atas kerjasama dan pertolongan yang
dihulurkan olehnye..toce toce toce....
shayanggggg kamuuu....

upssss...rase nye cukup la untuk entry kali ni ye kengkawan....
mmuahhhhhhhh.....

Tuesday, March 23, 2010

" Phewww~~... "



Setelah sekian lame baru la ade sikittttt je
mase nk update blog nih..
huhuhuh...
Sekarang ni saye bersame semue kengkawan saye bebudak BIMD
*stands for
BACHELOR IN INTERACTIVE MULTIMEDIA DESIGN <--- untuk
mereka-mereka yang tak penah dengar la ye..hihikkk*
sedang bertungkus lumus + berusaha + merajinkan +
menyibukkan diri masing-masing untuk menyiapkan
"Final Year Project" kami yang bakal di PRESENT kan
pada awal bulan April nanti..phewwww~~~
rase sangat-sangat STRESS tapi wat-wat taktau je
*yang bermaksud masih lagi nak main-main*
walaupun dah tau mase da makin suntuk..huhuhu..
ok la ye kengkawan semue...jom same-same menuju
ke arah kejayaan..ahahahaksss...POYO's jek...hihi....
daa~~~ 




Tuesday, March 9, 2010

" Dinner bersame Kakti & CikNan "



Fuhhhh...lame da tak update blog saye nih...
rindu pun ade jugak..
tapi disebabkan kesibukan yang melampaui batas..
terpakse lah melupakan hasrat murni nak mengupdate blog ni..
hehehe....
kenyang gilak malam ni sbb baru je balik dri mamam ngan
kengkawan tetasih hati saye iaitu KAKTI & CIKNAN..
Sebelum ni tak penah pon keluar ngan diorang
tanpe tetasih hati saye.. Ni la yang first time..hikhik..
Cite die camni..Tepat kul 8.54 malam tadi tetibe je naik name
CIKNAN kat fon saye yang comel cute miut ni.. <--- ( nak sedap
kan hati je..sebab fon da 3 tahun pakai..huhu..
tapi still sayang tau tau..heeee~~)
saye pon angkat la cam biase..dalam hati agak yang CIKNAN call
nak tanya pasal tetasih hati saye..
tapi dugaan saye meleset..hehehe..

Ini kerana..chewaaahhh...hikhik..rupe-rupenye KAKTI yang call
sebab nak ajak saye gi mamam ngan diorang..
kebetulan diorang datang CHOWKIT nak beli barang kat UO...
pastu nak gi mamam pastu ajak la saye ni gi mamam sekali..heeee~~
Jap jap..nak tanye kat korang...UO tu ape???
cepat-cepat teka....ahaksssss....
ok ok...meh saye bagitau je la ye..sebab mesti ade yang tak tau
ape UO tu kan kan..UO ni tak sefemes superstore yang lain..
Anyway, ni ade sikit info pasal superstore UO..
tetibe je rajin nak wat research..hihik..
Aaa...kat bawah ni logo UO ye kengkawan...



UO <---- dalam bahasa panjang nye ialah UNTUNG ORANGRAMAI..
kat MALAYSIA ni..ade kat 9 tempat jek..
Iaitu di Petaling Street Kuala Lumpur, Chow Kit Kuala Lumpur,
Pantai Hill Park Kuala Lumpur, Galaxy Ampang Kuala Lumpur,
Melawati Kuala Lumpur, Greentown Mall Ipoh, Plaza Angsana
Johor Bahru, Plaza Kotaraya Johor Bahru ngan kat
Pasir Gudang Johor Bahru.
barang-barang nye ok jugak..bak kate CIKNAN ngan KAKTI..
murah la jugak kalau nak dibandingkan ngan superstore yang lain..hehehe..

Ok kite sambung balik pasal mamam tadi tau tau..
Lepas je letak fon,saye pon kelam-kabut la bersiap..maklum la..
KAKTI kate dalam 5 ke 10 minit je diorang akan sampai kat bawah
umah sewe saye nih..kabut-kabut siap..
CIKNAN siap pesan.."TAKYAH LA WANGI-WANGI..AM TAKDE PON.."
hehehehe..tapi saye still gak sembur minyak wangi..
tak kire!!!..ahakssss...
 10 minit kemudian..CIKNAN & KAKTI pon sampai..saye pon turun
ke bawah pastu mereka bawa saye mamam
di SURAYA SEAFOOD, KG BARU..
punye la banyak yang CIKNAN order..
kami mamam sampai kekenyangan..
antara menu yang diorder:
1) Nasi putih
2) Sup tulang
3) Ikan bawal masak pedas
4) Kailan ikan masin
5) Beberapa jenis lauk yang selalu di mamam
bersama bubur..tapi CIKNAN amik lauknye je.. hihi
6) Kerang bakar

tu je rasenye..tapi memang banyak sangat-sangat makanan..
pas dah kenyang..mulut pon jadi berat nak di buke..hihik...
tapi sempat jugak nak bergambar ngan KAKTI..


TADAAAAA...ni la gambar nyeee...
saye nampak sangat tembam..need to diet!!..
jaja FOCUS ON YOUR DIET pleaseeeeeee.... huuhuhu

tapi best sangat-sangat keluar mamam malam ni..
lain kali kite keluar lagi tau KAKTI , CIKNAN tau tau..hihikk..
tetibe wat muke tak malu.. lalala~~
ape-ape pon...mekacih sangat-sangat kat mereka berdue tauu..
erm..ok la ye kengkawan semue..tu je untuk kali ni..
jumpe lagi next posting okeyyyy...
muahhhhhxxxxx...
shayangggg korang semue... 

 

Thursday, March 4, 2010

" Hepi beday to my SIM CARD... "



Tepat kul 10.29 pagi tadi saye menerime mesej dari
MAXIS yang mengatekan saye menerime 25 mesej free sebab beday 
NO. PHONE saye ni...hehehe...
gumbire jugak walaupun sikit je yang di hadiahkan..tapi kan bagus
kalo MAXIS yang saye cintai tu bagi banyak sikit present tahun ni...
ni da beday yang ke 6 tau..hehe...lalala~~
ape-ape pun besyukur je la kan kan dari takde dapat ape-ape..hikhik..
Anyway...hepi beday to my SIM CARD..

semuga berkhidmat lebih lame lagi tau tau.....
saye akan sentiase menjage kamu dengan baik..hikhik
muaahhhhh
saye sayangggggg SIM CARD sayeee...

  

Wednesday, March 3, 2010

" Yummy yummy.. "


Untuk posting kali nih saye nak nunjuk kek yang di buat oleh saye
khas untuk tetasih hati saye..hihikk..
Rasenye setiap kali nak wat kek untuk die mesti  saye akan try
resepi baru..Kali ni name kek yang saye wat ialah
"RICH CHOCOLATE MOIST CAKE"...
hasilnye memang betul-betul moist tau...
dapat pujian lagik dari kengkawan tetasih hati saye..hihihi...
Actually kan, saye @ Jaja  atau pun kalo malu nak panggil name tu
leh gak panggil saye "J-LO"..ahakssss....
ok ok kite sambung balik...heheeeee~~
saye kalo bab-bab macam ni..memang rajin bebenor nak try..
cube kalo suruh wat assignment, memang kene ade yang push...
kalo assignment individu tu lain la..larikkkkkkkk....~~
da last minit baru nak terhegeh-hegeh..hikhik...
Tapi wat kek ni memang besh sangat-sangat...
kite yang tukang wat ni takde la rase nak makan sangat..
tapi time nak wat tu memang sangat-sangat bersemangat..
kekadang tu sanggup keluar jap semata-semata nak beli satu bahan
yang kurang untuk wat kek tu..hehe...
Ape-ape pun, kengkawan semue jemput la<-- (tetibe rase nak
mamam jemput-jemput @ cekodok..huhu) nengok pic bawah ni ye..


Ni sebenarnye baru suku daripada bahan-bahan untuk membuat
RICH CHOCOLATE MOIST CAKE ye..
sebab mule-mule saye da telupe nak keluarkan kamera..
so snap mane yang dapat je la nampaknye..hehehe

Ni pulak kek yang da siap masak pastu saye potong
and toppingkan die ngan cekelat masakan..yang ni untuk adik saye..
sebab tu da siap potong kecik-kecik...hehe


Ni la rupe kek saye yang baru siap di toppingkan ngan
cekelat ganache..hehehe...nampak cedap kan kan kan...
rase pon memang cedap tauuu...hikhik


TADAAAAAAA...inilah hasilnye..KEK saye da siap di decorate..
    luv-luv lagik....
maklum la untuk yang tersayang..hehee ~~

Kalo ade sesape yang rase berminat nak try
tapi tak tau resepi bleh la tanye kat saye..
saye ok je nak share-share ni..
ermm..kekadang ade gak terfikir nak wat bisnes wat kek..
tapi nak wat bisnes baju jugak..
dalam kepale ni macam-macam nak wat..
kite ni sebagai manusia biase tak bole nak lari dari
keinginan dan angan-angan..
tak bole la kite nak wat semue mende melainkan kite rase
yang kite betul-betul mampu nak melaksanakannye..
so kene la berfikir panjang untuk dapatkan result yang baik
di kemudian hari..
ok la ye sahabat-sahabat jaja yang cumel-cumel..
kalo ade ape-ape cadangan atau pon komen..
kite share-share la tau..
same-same berkongsi yang baik dan jugak yang buruk..
daaaa..~~~ 



Monday, March 1, 2010

" Cedeyyy...huhu"

Erm..saye cedey sangat hari ni...
camera OLYMPUS 850SW saye rosak..hukhuk..



Atas ni la rupe camera saye...di beli pada tahun 2008 dan
sekarang ni da berusia dua tahun da tau..
Cite die camni... 
Tadi hujan lebat selebat-lebatnye..
so dari takde wat pape ,
ingat kan nak snap pic-pic
yang mane bole la kan kengkawan kan..


tapi bile on je camera, ade something yang pelik..
taktau ape yang rosak..
sbb gambar-gambar yang sebelum ni ok jek..
cume kalo nak snap gambar baru ke video ke..
sume jadi tak cantik...huhuhuhu
so dengan kecewanye..
saye keluarkan kotak camera saye..
kemas-kemas semuanye termasuklah
cari warranty dan resit pembelian...
so ari jumaat nanti saye leh la bawak camera saye tu
ke kedai nye untuk dibaiki ..
harap-harapnye bole la orang kedai tu betolkan balik 
camera saye dengan harga yang berpatutan...
aminnnn.........


" Nana tawen... "



Ni time nana nikah...tema kaler ijau..
16 jan 2010







Ni pulak time nana sanding..
tema purple tapi saye tak bwk balik baju purple ke rumah klang..
tp takpe jek...same kaler ngan warna khemah pon ok gak..
hihihikkk...
17 jan 2010












kepade sahabat baik saye nana..da jadik wife ni elok-elok tau...
ape-ape tips bagitau la saye..
kot-kot saye nak tawen nanti..hihihihihi..
sebenarnye gambar2 ni da sebulan lebih da pon..
ni baru nak upload sbb time tu takde blog lagik..
ahahaha...
ok...cayok cayok kepade saye untuk terus rajin mengupdate blog nih..
cayok jaja...
ok kengkawan...support saye tauuu...
tatata...chow chin cau...