Pages

Friday, October 3, 2014

" Salam Jumaat ;) "





Kedai Shaklee jaja buka 24/7 tau..

Order & Pertanyaan?
Dapatkan konsultasi seumur hidup TERBAIK dari jaja  ;)

Kawan & SID TERBAIK anda ;)

JAJA KHALIDA 
1. Facebook/Instagram : Jaja Khalida
2. Email : jajakhalida@yahoo.com
3. SMS / Whatsapp : 012 395 7990

** COD area : KLANG/ PORT KLANG/ SHAH ALAM/ SUBANG/ SUNWAY **
** Pos Laju ke SELURUH MALAYSIA **



Thursday, October 2, 2014

" Bahayanya DARAH TINGGI! "


Ramai jugak yang bertanya pada jaja,
" Mak ayah saya ada tekanan Darah Tinggi.. Bahaya tak?
Perlu rawatan tak? "

Oleh itu ni jaja kongsikan sikit info mengenai DARAH TINGGI..


Komplikasi-komplikasi Tekanan darah tinggi akan menyebabkan tekanan keatas organ-organ penting terutamanya otak, jantung, buah pinggang dan mengakibatkan kerosakan. Jenis kerosakan bergantung kepada berapa lama dan berapa cepat tekanan darah meningkat.

 Peningkatan mendadak tekanan darah
Boleh menyebabkan kekeliruan, khayal, sawan dan kematian

• Tekanan darah tinggi berterusan. 
Tekanan berterusan keatas organ-organ tubuh akan menyebabkan :-
- kegagalan jantung, serangan jantung dan kematian
- pembuluh darah menjadi keras
- mengakibatkan kegagalan buah pinggang
- pendarahan dan kerosakan pada kawasan sensitif cahaya dalam mata
- otak- strok/angin ahmar


** NOTA PENTING : ** 
Semua komplikasi di atas dapat di cegah jika anda mendapatkan rawatan awal.


Anda perlu mengubah cara hidup seperti :

• Kurangkan pengambilan garam
• Meningkatkan aktiviti-aktiviti fizikal
• Mengurangkan berat badan berlebihan melalui senaman dan pemakanan
• Berhenti merokok dan pengambilan alkohol
• Hindari stress






Order & Pertanyaan?
Dapatkan konsultasi seumur hidup TERBAIK dari jaja  ;)

Kawan & SID TERBAIK anda ;)

JAJA KHALIDA 
1. Facebook/Instagram : Jaja Khalida
2. Email : jajakhalida@yahoo.com
3. SMS / Whatsapp : 012 395 7990

** COD area : KLANG/ PORT KLANG/ SHAH ALAM/ SUBANG/ SUNWAY **
** Pos Laju ke SELURUH MALAYSIA **



" Set KURUS Bajet "



Set Paling TERRRLAMPAU LARIS!!

Ramai sangat yang nak KURUS, nak TURUNKAN BERAT BADAN
nak KURANGKAN INCI
tapi kekurangan bajet nak ambil Full Set..

Takpe.. jangan risau..
semua masalah ade penyelesaiannya! ;)

ALFALFA + LECITHIN
Set Kurus Bajet Shaklee


Secara ringkas & padat:

• ALFALFA :  Buang toksin (detox)
- keluarkan apa yang tak perlu
LECITHIN : Bakar lemak
- mengurai lemak dalam badan supaya senang keluar

Tu tujuan utama dan kesan utama yang kita inginkan untuk kurus kan?
tapii jangan taktau.. bukan KURUS je anda dapat, 
anda akan dapat lebih!

• Tenaga bertambah
• Jamu moden (Perapat, tiada keputihan)
• Kulit cantik
• Sembelit pun takde
• Susu ibu makin banyak 
• Resdung makin berkurang

Macam mana? Best kan?
beli untuk tujuan lain tapi faedahnya banyakk sangat!


Order & Pertanyaan?
Dapatkan konsultasi seumur hidup TERBAIK dari jaja  ;)

Kawan & SID TERBAIK anda ;)

JAJA KHALIDA 
1. Facebook/Instagram : Jaja Khalida
2. Email : jajakhalida@yahoo.com
3. SMS / Whatsapp : 012 395 7990

** COD area : KLANG/ PORT KLANG/ SHAH ALAM/ SUBANG/ SUNWAY **
** Pos Laju ke SELURUH MALAYSIA **


Wednesday, October 1, 2014

" HERBAL BLEND - Cream Serbaguna? "



The Best Lotion Ever!

Jaja memang jatuh cinta 1000% dengan Herbal Blend Shaklee ni..
Suami apatah lagi..
Belum habis dia dah suruh siapkan awal-awal..hihi

Dan yang paling peliknya Herbal Blend ni ialahhh...
FAMOUS emes sehingga menjadi rebutan ibu-ibu di luar sana..
Almaklumlah kan.. 
Dari bayi sampai ke orang yang dah berusia boleh gunakannya..
Jimat dah satu hal,
yang penting
SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI!




Jom jaja share antara kegunaan Herbal Blend yang pelik dan ajaib ni..

1. Merawat eczema,ruam dan gatal-gatal digigit serangga
Bagi mereka yang mengalami masalah eczema, ruam panas memang jaja

cadangkan untuk sapu Herbal Blend ni tau.. Kesannya harus la SUPERB!
Dan jugakk kalau anak-anak digigit nyamuk/serangga lain,
haa laju-laju sapu Herbal Blend insyaAllah tak tinggal kesan gigitan,
gatal-gatal pun hilang.

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah
Yang ni selalu nya menjadi masalah kepada kaum ibu-ibu kan?


Jaja pun alami benda yang sama.. kaki jenis sensitif bila tukar permukaan
lantai..kejap pijak lantai kayu..kejap pijak tiles..
Maka nya tumit jadi kasar.. Nasib baik sekarang dah ade penyelesaiannya hihi

3. Ubat luka / lecur
Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh...

Best kan?

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
Ha yang ni sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan anak.

Gantikan Nipple Cream anda kepada Herbal blend Shaklee..
Dijamin tiada bahan sintetik, selamat & semulajadi.

5. Menghilangkan parut
Kalau anda ada parut akibat chicken pox atau campak atau jerawat di badan,

cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang...
tapi kena ingat..amik masa la sikit kan.. bersesuaian dengan tempoh

parut yang ada di badan anda ;)

6. Ruam pada bayi
Bayi sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Bayi kan masih kecil, kulitnya baru sahaja hendak sesuai dengan alam ini. Jadi, sapukan sahaja Herbal Blend. Ia akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian bayi tu...

7. Lotion harian
Yes.. betulll.. Herbal blend boleh jadi lotion harian jugak..

Supaya kulit terasa lebih lembut dan jika terasa sengal badan, letih, anda juga
boleh menggunakan Herbal blend untuk mengurut..
Ia nya tidak berminyak dan sememangnya selesa.


Order & Pertanyaan?
Dapatkan konsultasi seumur hidup TERBAIK dari jaja  ;)

Kawan & SID TERBAIK anda ;)

JAJA KHALIDA 
1. Facebook/Instagram : Jaja Khalida
2. Email : jajakhalida@yahoo.com
3. SMS / Whatsapp : 012 395 7990

** COD area : KLANG/ PORT KLANG/ SHAH ALAM/ SUBANG/ SUNWAY **
** Pos Laju ke SELURUH MALAYSIA **


" PROMO BERGANDA SEPTEMBER-OCTOBER : MEAL SHAKES "


PROMO BERGANDA
di bulan
SEPTEMBER & OCTOBER!!




 Jom sayang Shaklee lebih..
sebab dua bulan ni dia bagi EXTRA PROMO..

Dan yang paling bestnya apa?
MEALSHAKES SHAKLEE
cuma perlu

BELI 3 FREE 1!!

Soalan lazim dari mereka atau ibu bapa di luar sana ialah:
APA KHASIAT MEALSHAKES NI?
Meh jaja cuba terangkan dengan jelas dan ringkas ;)

Tambah selera makan anak
Kuatkan imun/sistem pertahanan badan anak & sekeluarga
(lebih-lebih lagi jika anak anda kerap jatuh sakit)
• Menjauhkan anak anda dari Sembelit
• Mengurangkan eczema
• Membantu mengatasi masalah Asthma
• Membantu menaikkan berat badan
(tak kira anak anda atau orang dewasa sekalipun)
• Sesuai untuk anda yang ingin berpuasa


CARA PENGAMBILAN MEALSHAKES?
• Mengikut had umur sama ada kanak-kanak atau dewasa
* Jaja sendiri akan guide anda dalam hal ini.. jangan risau  ;)
• Yang penting tidak dibancuh dengan air panas/kafein/berkarbonat


Order & Pertanyaan?
Dapatkan konsultasi seumur hidup TERBAIK dari jaja  ;)

Kawan & SID TERBAIK anda ;)

JAJA KHALIDA 
1. Facebook/Instagram : Jaja Khalida
2. Email : jajakhalida@yahoo.com
3. SMS / Whatsapp : 012 395 7990

** COD area : KLANG/ PORT KLANG/ SHAH ALAM/ SUBANG/ SUNWAY **
** Pos Laju ke SELURUH MALAYSIA **