Pages

Sunday, April 17, 2011

" DIY Hantaran Untuk Si Dia "

Selamat hari Ahad semua orang!
Hari ni kan, saye rase cam nak hupdate
pasal hantaran pertunangan saye hari tu..
Mula-mula macam nak hupdate pasal baju..tapi pikir-pikir punye pikir
hurmmm..akan datang je la hupdate pasal baju
Sebab gambor full baju takde..kuikuikui..hihik....
Sebenarnye ade, tapi semua gambar ade kat photographer,
So kene la tangkap sendiri kalo nak hupdate cepat-cepat kat sini..
Nanti kalau saye da rajin baru saye snap-snap ye  ^_^

Sebelum saye tunjukkan gambar hantaran saye,
saye nak cakap pasal bantal duduk yang saye nak sewakan tu kan..
Ade yang mintak saye describe lebih details pasal bantal tu
Ni gambar bantal yang saye nak sewakan tu ye..
Amik balik gambar hari tu..hihihihihihi


Okeyssss...meh saye bagitau detailnye ye..

---------------------------------------------------------------------------------
Colour : Putih *Kalo dalam englishnye = White..hihi*
Bentuk bantal : Bulat *Macam dalam gambar di atas*
Diameter bantal tu : 37 inci = 94 cm *lebih kurang aje la ye..hihi*
Material : Polyester
Keadaan bantal : Sangat baik *takde cacat cela yee..*


Bantal ni lembut kat bahagian atas tempat duduk tu..
Bahagian bawah ade bulatan yg keras..
So bantal ni takleh dilipat2 ye..
Rasenye tu je details yang saye bole bagi..Kalau ade kekurangan,
rasa tak cukup, bole terus tanye saye melalui email..
jajakhalida@yahoo.com
---------------------------------------------------------------------------------
 

Sekarang baru boleh cerite pasal hantaran pulak..heheeee..
Hantaran untuk Si Dia *Incik Tunang saye* semuanye di DIY oleh
saye sendiri..Dari pada stand sampai ke ribbon !
* Sanggup buat stand sendiri disebabkan malas nak sewa dulang
kat orang..agak-agak bole letak barang kire okeh la tu kan..*
Isinye saye takde la wat sendiri kan..hihihihihi


Tema hantaran saye ni:
Glasses *Transparent konon-konon..hihi* + Pink + Golden Brown + Off white - Cream


Jom saye cerite sambil kite semua tengok gambar..
layannnnnn...  ^_^

 

1) T-Shirt Putih
*T-shirt ni saye beli kat Jusco Klang -  Brand : O'reef*


 2) Kuih Rangin
*Saye belum penah lagi nengok ade orang lain yang buat kuih
rangin ni untuk hantaran. So saye pon buat la..eh..tapi bukan
saye la buat..tempah kat kawan makcik saye..hihi..
Mula-mula mak nak tolong buatkan, pastu cerita dekat makcik,
makcik cakap kawan die pandai buat dan sedap jugak. Terus mak saye
cakap tempah je lah..senang dan murah jugak!
Harga untuk satu bentuk bunga tu RM 2.80, mak saye order 10
tapi untuk hantaran cuma bagi 4 aje..yang lain ngap ngapppp sendiri hihihi
lagipun kan..kuih ni kan kaler putih-putih brown gitu..
sesuai dengan tema saye.. *  ^_^


 3) Lovely Hard Jelly + Biscuit Famous Amous
*Tak nampak pun biskut Famous Amous kan kan kan..huhu
biskut tu ade kat bawah Lovely Jelly saye tu..
Mula-mula nak letak biscuit tu kat atas,
tapi di sebabkan warna dia brown *tak menarik sgt walaupun rasanye sedap*,
mak dan abah saye pun cakap tak menarik kalau letak kat belah atas,
so Lovely Jelly je letak kat atas..hehe*


 4) Set Johnson Baby
*Haaaaa..penah tak orang buat set Johnson Baby sebagai hantaran??
hihihihi...saye saja nak buat lain dari yang lain sebab tu
saye bagi set ni *padahal da takde idea..kuikui*
Lagipun Incik Tunang saye memang suke lotion-lotion ni..
So pada saye tak salah kan bagi die barangan macam ni??
Bukan baby je boleh pakai tauuu..hihihi*


 5) Coklat Crispy
*Coklat ni di SPONSOR oleh abah saye..hehe..macih abah!*


 6) Buah-buahan + Jelly Laici
*Ada 4 jenis buah yang saye bagi, tapi tak banyak sebab
PakLong saye awal-awal da cakap takyah bagi buah sebab dia nak
bagi buah kat Incik Tunang saye, tapi di sebabkan saye
takde idea nak gantikan buah dengan barang lain, so
saye bagi je buah tapi tak banyak..hehe*


7) Cake Yum (Color: Pink)
* Maapppp...hehehe..gambar bekasnye je yang ada sebab semua
gambar ni saye ambil sebelum hari kejadian, cake pun tak amik lagi! hehe
Kalau nak tengok hantaran full yang da siap ade gambar cake
kene tunggu Photographer bagi gambar..hihik* ^_^


 Di sebabkan gambar hantaran yang saye amik semua nye
tak menampakkan rupa stand yang sepenuhnya, saye pun amik la
gambar stand saje seperti di atas ni..hihi..ok tak kengkawan??


Okehh..yang ni last sekali, hadiah untuk parents dan tok ki dan tok mi
Incik Tunang saye.. Memandang kan mereka datang dari jauh *Terengganu*,
maka nye saya dan Incik Tunang pun berbincang untuk bagi
buah tangan untuk parents masing-masing..
Mak ngan Abah saye pon dapat jugak tauu..hehehe

8 comments:

Miss Sunshine said...

simple but nice... =).. suke2...

✿ jaja ✿ said...

hihi...mekacih miss sunshinee ;)

zimie said...

dear jaja, cantiksnye mini pelamin kamu.nak tiruuu! hihi btw berapa sewa bantal tu ye ;)

✿ jaja ✿ said...

hi zimiee...hihi..macih..simple je kan kan.. :)
sewa bantal saje rm50..tp bole negotiate lagi.. =)

skieyn said...

salam jaja.. nice la bantal tue.. beli kat mana yea ?? saya nak sewa.. tp rumah kat pahang.. susah nak ambik.. jaja tinggal kat mane ?

✿ jaja ✿ said...

salam skieyn...jaja beli kat kl..jaja sok klang..kalu skieyn nk beli..skieyn leh gi jalan TAR kat kl..jaja beli kat sane.. ;)
skieyn pahang area mane yeh?

~lieya~ said...

cantik la stand tuh..buat sendiri ke?or beli?kalo beli,beli kat mana?

✿ jaja ✿ said...

lieya : jaja buat sendiri stand tu dear.. ;)