Pages

Tuesday, March 9, 2010

" Dinner bersame Kakti & CikNan "



Fuhhhh...lame da tak update blog saye nih...
rindu pun ade jugak..
tapi disebabkan kesibukan yang melampaui batas..
terpakse lah melupakan hasrat murni nak mengupdate blog ni..
hehehe....
kenyang gilak malam ni sbb baru je balik dri mamam ngan
kengkawan tetasih hati saye iaitu KAKTI & CIKNAN..
Sebelum ni tak penah pon keluar ngan diorang
tanpe tetasih hati saye.. Ni la yang first time..hikhik..
Cite die camni..Tepat kul 8.54 malam tadi tetibe je naik name
CIKNAN kat fon saye yang comel cute miut ni.. <--- ( nak sedap
kan hati je..sebab fon da 3 tahun pakai..huhu..
tapi still sayang tau tau..heeee~~)
saye pon angkat la cam biase..dalam hati agak yang CIKNAN call
nak tanya pasal tetasih hati saye..
tapi dugaan saye meleset..hehehe..

Ini kerana..chewaaahhh...hikhik..rupe-rupenye KAKTI yang call
sebab nak ajak saye gi mamam ngan diorang..
kebetulan diorang datang CHOWKIT nak beli barang kat UO...
pastu nak gi mamam pastu ajak la saye ni gi mamam sekali..heeee~~
Jap jap..nak tanye kat korang...UO tu ape???
cepat-cepat teka....ahaksssss....
ok ok...meh saye bagitau je la ye..sebab mesti ade yang tak tau
ape UO tu kan kan..UO ni tak sefemes superstore yang lain..
Anyway, ni ade sikit info pasal superstore UO..
tetibe je rajin nak wat research..hihik..
Aaa...kat bawah ni logo UO ye kengkawan...



UO <---- dalam bahasa panjang nye ialah UNTUNG ORANGRAMAI..
kat MALAYSIA ni..ade kat 9 tempat jek..
Iaitu di Petaling Street Kuala Lumpur, Chow Kit Kuala Lumpur,
Pantai Hill Park Kuala Lumpur, Galaxy Ampang Kuala Lumpur,
Melawati Kuala Lumpur, Greentown Mall Ipoh, Plaza Angsana
Johor Bahru, Plaza Kotaraya Johor Bahru ngan kat
Pasir Gudang Johor Bahru.
barang-barang nye ok jugak..bak kate CIKNAN ngan KAKTI..
murah la jugak kalau nak dibandingkan ngan superstore yang lain..hehehe..

Ok kite sambung balik pasal mamam tadi tau tau..
Lepas je letak fon,saye pon kelam-kabut la bersiap..maklum la..
KAKTI kate dalam 5 ke 10 minit je diorang akan sampai kat bawah
umah sewe saye nih..kabut-kabut siap..
CIKNAN siap pesan.."TAKYAH LA WANGI-WANGI..AM TAKDE PON.."
hehehehe..tapi saye still gak sembur minyak wangi..
tak kire!!!..ahakssss...
 10 minit kemudian..CIKNAN & KAKTI pon sampai..saye pon turun
ke bawah pastu mereka bawa saye mamam
di SURAYA SEAFOOD, KG BARU..
punye la banyak yang CIKNAN order..
kami mamam sampai kekenyangan..
antara menu yang diorder:
1) Nasi putih
2) Sup tulang
3) Ikan bawal masak pedas
4) Kailan ikan masin
5) Beberapa jenis lauk yang selalu di mamam
bersama bubur..tapi CIKNAN amik lauknye je.. hihi
6) Kerang bakar

tu je rasenye..tapi memang banyak sangat-sangat makanan..
pas dah kenyang..mulut pon jadi berat nak di buke..hihik...
tapi sempat jugak nak bergambar ngan KAKTI..


TADAAAAA...ni la gambar nyeee...
saye nampak sangat tembam..need to diet!!..
jaja FOCUS ON YOUR DIET pleaseeeeeee.... huuhuhu

tapi best sangat-sangat keluar mamam malam ni..
lain kali kite keluar lagi tau KAKTI , CIKNAN tau tau..hihikk..
tetibe wat muke tak malu.. lalala~~
ape-ape pon...mekacih sangat-sangat kat mereka berdue tauu..
erm..ok la ye kengkawan semue..tu je untuk kali ni..
jumpe lagi next posting okeyyyy...
muahhhhhxxxxx...
shayangggg korang semue... 

 

No comments: