Pages

Wednesday, March 3, 2010

" Yummy yummy.. "


Untuk posting kali nih saye nak nunjuk kek yang di buat oleh saye
khas untuk tetasih hati saye..hihikk..
Rasenye setiap kali nak wat kek untuk die mesti  saye akan try
resepi baru..Kali ni name kek yang saye wat ialah
"RICH CHOCOLATE MOIST CAKE"...
hasilnye memang betul-betul moist tau...
dapat pujian lagik dari kengkawan tetasih hati saye..hihihi...
Actually kan, saye @ Jaja  atau pun kalo malu nak panggil name tu
leh gak panggil saye "J-LO"..ahakssss....
ok ok kite sambung balik...heheeeee~~
saye kalo bab-bab macam ni..memang rajin bebenor nak try..
cube kalo suruh wat assignment, memang kene ade yang push...
kalo assignment individu tu lain la..larikkkkkkkk....~~
da last minit baru nak terhegeh-hegeh..hikhik...
Tapi wat kek ni memang besh sangat-sangat...
kite yang tukang wat ni takde la rase nak makan sangat..
tapi time nak wat tu memang sangat-sangat bersemangat..
kekadang tu sanggup keluar jap semata-semata nak beli satu bahan
yang kurang untuk wat kek tu..hehe...
Ape-ape pun, kengkawan semue jemput la<-- (tetibe rase nak
mamam jemput-jemput @ cekodok..huhu) nengok pic bawah ni ye..


Ni sebenarnye baru suku daripada bahan-bahan untuk membuat
RICH CHOCOLATE MOIST CAKE ye..
sebab mule-mule saye da telupe nak keluarkan kamera..
so snap mane yang dapat je la nampaknye..hehehe

Ni pulak kek yang da siap masak pastu saye potong
and toppingkan die ngan cekelat masakan..yang ni untuk adik saye..
sebab tu da siap potong kecik-kecik...hehe


Ni la rupe kek saye yang baru siap di toppingkan ngan
cekelat ganache..hehehe...nampak cedap kan kan kan...
rase pon memang cedap tauuu...hikhik


TADAAAAAAA...inilah hasilnye..KEK saye da siap di decorate..
    luv-luv lagik....
maklum la untuk yang tersayang..hehee ~~

Kalo ade sesape yang rase berminat nak try
tapi tak tau resepi bleh la tanye kat saye..
saye ok je nak share-share ni..
ermm..kekadang ade gak terfikir nak wat bisnes wat kek..
tapi nak wat bisnes baju jugak..
dalam kepale ni macam-macam nak wat..
kite ni sebagai manusia biase tak bole nak lari dari
keinginan dan angan-angan..
tak bole la kite nak wat semue mende melainkan kite rase
yang kite betul-betul mampu nak melaksanakannye..
so kene la berfikir panjang untuk dapatkan result yang baik
di kemudian hari..
ok la ye sahabat-sahabat jaja yang cumel-cumel..
kalo ade ape-ape cadangan atau pon komen..
kite share-share la tau..
same-same berkongsi yang baik dan jugak yang buruk..
daaaa..~~~ 



No comments: