Pages

Sunday, April 18, 2010

" Lately~~ "


Pade kengkawan yang disayangi..hihihi..
erm..nak bebel pe ye..da lame tak nulis blog caye ni kan kan..
penat sangat-sangat rasenye kebelakangan nih..
yepss...saye tak berape nak sibuk tapi letih dan
jugak banyak berfikir..
banyak mende yang jadik..and effects nye???

1) kurang titon.. *time mate nantok, ade pulak mende nak
kene wat, tapi time mate tak nantok..sampai kebosanan taktau
nak wat ape..huhuhuhu...malam selalu titon lambat..mangun
awal pulakss..adoiii...ciannye mate dan otakku nih... *

2) otak non-stop berfikir... *masalah pe agaknye...hurm~~
saye banyak problem ke?? rase cam tak..biar lah hanya ALLAH S.W.T
yang tau..and hanya pade NYA caye berdoa and memohon
supaye diberikan petunjuk yang benar..aminnnn~~ *

3) terkejar ke sane ke sini.. *yang ni memang terase kepenatannye +
keletihan + kemengeluhan + kelenguhan kaki dan lain-lain lagi..
ngeee~~~~
kekadang rase fed-up pon ade sebab rase 24hours per day tu tak
cukup untuk wat semuenye....tapi..yee..saye cume manusie
biase yang tak bole nak tetapkan mase untuk diri sendiri jek..
sentiase fikir kan orang lain, nak jage hati orang lain, nak puaskan
hati orang lain, nak orang lain hepi, tanak
susahkan orang lain and semuenye berkaitan ngan orang lain..
tapi tu la ape yang orang cakap kan selalunye..
kite cume merancang tapi DIA yang menentukan semuenye..
DIA jugak takkan menguji hambanye selagi DIA tahu
yang hambanye ini mampu untuk mengharunginye..
saye bersyukur dengan semue kurniaanMU..alhamdulillah.. *


And yang cedey sangat sangat sangat sangat sekarang nih ..bile
memikir kan yang saye ni dah nak bis blaja...dah nak kene
lebih BERDIKARI *iaitu berdiri di atas kaki sendiri* tanpa
kawan-kawan di sisi..nak kene PANDAI-PANDAI BAWAK DIRI...
CARI KERJA YANG SESUAI *hope dapat kerja yang caye
inginkan*..bile fikir-fikir ribu-riban kali..hurmmm~~ yee..
sangat-sangat cedey ..
jom kite nanes ramai-ramai jom kengkawan..
.....uwaaaaaaaaaa.....

anyway..saye nak cakap kat kengkawan saye yang
saye SHAYANGGGG diorang sangat-sangat..
pasnih..kite....
1) jangan lost contact *kene sentiase bertanye kabar*
2) kalo ade mase..jom kuar-kuar..jenjalan..
3) sentise kene mish-mish tau tau...
4) kene take care ngan diri kite ngan take care pasal
kengkawan jugak..hihi..wajib okehhh!!
5) jangan SOMBONG!!
6) kalo ade majlis sendiri ke ape ke..jangan lupe jemput..
*JAJA suke mamam lauk kenduri..hihi*
7) Last word for all my luvly frenssss 
*LUV U ALLSSSSS..MUAHHHHXSSSS*
jaja akan sentiase mish ngan korang ngan
setiap happinest moments ever ngan korang..




No comments: