Pages

Sunday, November 27, 2011

" Pelik "

Dulu-dulu jaja suke beli barang-barang makeup
Tapi suke beli je, pakai memule je.
Dua tiga kali je pakai. Al maklum la barang baru beli.
Pastu da tak pakai da.
Terbiar macam tu aje.

Kalau dulu pegi dating ke pegi kenduri-kenduri besar ke,
dinner ke..apa-apa je lah..
jangan harap nak pakai sebab malas.
Lebih-lebih lagi nak pakai makeup pegi kenduri kawen
area kampung ni je.

Tapi sekarang da pelik.
Kenapa pelik?
Sebab semalam jaja gi kenduri kawen abang sepupu,
Kira dekat je dengan umah ni ha.
Tapi jaja beria pakai lipgloss ngan eye shadow.
Walaupun tak tebal.
Tapi tetibe rajin pakai.
Ari tu pon sama jugak.
Nak pegi hantar pisang je pon kat umah makcik.
Tapi rajin calit lipgloss.

Pelik kan.
Pelik dengan diri sendiri.
Kat umah pun rase nak pakai lipgloss.
Tu perasaan pagi tadi.
Tapi takkan tak mandi lagi nak gedik pakai lipgloss kan.
Hahaha.

Tengok je la sampai bile perangai ni berterusan.
Adakah sampai raye tahun depan?
Hepi giler kalo camtu..
Sekurang-kurangnya takde lah membazir barang-barang
makeup yang dibeli time dolu-dolu tu kann..

Bersambung.....  :P


1 comment:

niss said...

Nyss tag Jaja untuk contest blog super awesome..jom join sesama. =) http://optinisstic.blogspot.com/2011/11/contest-blog-superawsome-by-sha.html