Pages

Wednesday, February 20, 2013

" Mood : Happy ^_____^ "

 
Kenapa happy?
hehehe ^______^
Haruslah kene happy2 selalu kan kan kan..
Sebenarnyeee happy bila tengok ramai yang
baru melahirkan baby-baby yang comel2
kedunia ni..
Bukan happy sebab tu je..
Happy sebab, ramai jugak yang dah pregnant lagi!
Yeayyyyy!!
 
 
Jaja?
HAIP!!! Sape suruh tanya? hihi
Kite kena rest la dulu dua tiga empat lima tahun..
sebab luka czer yang 7bulan lepas pun masih ada
rasa bisa-bisanye tau..huhu
 
Ok, berbalik kepada topik HAPPY tadi ye.. :)
Wahhh syiok sangat bila tengok kawan sekolah menengah (nazi,intan dll),
kawan sekolah rendah (effa dll),
kawan di alam maya membawa kepada alam realiti gitu.. chewah!
(**pss.. pyka baca tak blog jaja lagi sekarang ni?hihi),
sepupu (**azeera baca ke blog kak jaja? haha) 
dan ramai lagi kawan FB yang dah selamat melahirkan baby diorang.
Tak kisah la dengan cara normal atau czer, yang penting
ibu dan baby selamat dan sihat :D
Best kan kan kan dapat cium bau baby ni..
Buat masa ni belum sempat nak melawat sesiapa lagi..
Tunggu nanti bila ada masa, tengok la sapa bersalin je
i terus terjah uuuuuu..hihihi :P
 
Bila diingat-ingat balik, dulu (takde la dulu sangat..kekeke)
masa bersalin kan Ahmad Izz Khasyi,
Jaja bersyukur sangat sebab di permudahkan semuanya..
Ada yang tanya kenapa jaja czer?
Jaja da cakap da rituuu kat entry dulu-dulu
(dulu-dulu lagi dikatanya T___T)
Perut jaja tak mengembang dengan jayanye..
Adakah kerana berkulit tebal? Entahla hihihi
Baby jaja 3.07kg, nak kata besar sangat tu tak pun..
Tapi sebab perut kecik, baby dari 5bulan dlm perut kepala
dah memang kat bawah.. Ingat ok la kan..
rupanye baby tak cukup ruang nak bergerak
(sebab tu jugak mak jaja sendiri cakap jarang nampak baby gerak-gerak
time jaja pregnant huhu)
Disebabkan tak cukup ruang, bila masuk 8-9bulan, baby tak boleh
nak gerakkan kepala untuk masuk ke laluan dengan betul..
Sebab tu walaupun jalan da buka 10cm, baby takleh nak kuar dan jaja
takde rasa nak teran langsung..
Dan kebetulan baby dah poo-poo kat dalam, kenalah
segera kan untuk czer..
Ok done.. takyah nak explain panjang-panjang..
bukan ade orang nak baca..hehehe  :P
 
Entry lepas ni nak cerita pasal alahan semasa ngandung..
Korang ada alahan apa-apa tak?
teruk ke tak?
Tunggu next enty jaja cerita pengalaman jaja ^____^

(Harap-harap next entry dibuat dalam jangka masa terdekat bukan
tahun depan..sigh T___T kat diri sendiri)
 
 


2 comments:

Puan Azeera Ali said...

baca baca,hehe

Nadya Bubble said...

Promosi Rainbow AlQuran & Ribbon Watch! Sehingga 23 Mac 2013 sahaja!

http://bit.ly/cd2aQx